تاریخ ادبیات قرن بیستم روسیه

تاریخ ادبیات قرن بیستم روسیه

تاریخ ادبیات قرن بیستم روسیه

0.0 2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

0

خواهم خواند

2

ناشر
چشمه
شابک
9786002292377
تعداد صفحات
700
تاریخ انتشار
1394/3/24

توضیحات

        


کتاب حاضر به معرفی دوره ای از تاریخ ادبیات قرن بیستم روسیه می پردازد که شناخت ما از آن، در مقایسه با ادبیات قرن نوزدهم این کشور، بسیار کمتر و پراکنده تر است. نویسندگان کتاب با رعایت ترتیب و توالی تاریخی نشان داده اند وارثان عصر زرین ادبیات روسیه در قرن بیستم چه سمت و سویی به ادبیات کشور خود داده اند، در چه بسترها و با چه مشرب های فکری به آفرینش آثار خود پراخته اند و البته از تشریح نقش پررنگ سیاست های حکومتی در شکلگیری ادبیات این دوره نیز غافل نمانده اند. کتاب با معرفی پیروان رئالیسم روسی در آغاز سده ی بیستم (مانند بونین، کوپرین، گورکی) آغاز می شود و ضمن تشریح مکتب های مختلف ادبی سده ی بیستم (سمبولیسم، فوتوریسم، آکمئیسم، رئالیسم سوسیالیستی و...) و معرفی جداگانه ی برترین ادیبان مکتب ها و دوره های مختلف، تا ادبیات پایان قرن و دوره ی پس از فروپاشی اتحاد شوروی نیز پیش می آید و نویسندگان و آثاری را مطرح می کند که در ایران شناخت چندانی درباره آنها وجود ندارد. از سوی دیگر، بسیاری از نامهای ممنوع و موضوعاتی که پیش از دوره پروسترویکا در شوروی امکان پرداختن به آنها وجود نداشت و در کتابهای مشابه نادیده گرفته می شدند، در این کتاب گنجانده شده اند و به کامل تر شدن تصویری که ما از ادبیات قرن بیستم روسیه در ذهن داریم، کمک می کنند.


      

یادداشت‌ها

          به تازگی یک کتاب باشخصیت در رابطه با تاریخ ادبیات روسیه منتشر شده است. مترجم این کتاب هم آبتین گلکار است که خودش متخصص ادبیات روسیه است. تاریخ ادبیات قرن بیستم روسیه توسط تعدادی از استادان دانشگاه اهل اوکراین نوشته شده که هر کدام در زمینه‌ای صاحب‌نظر هستند و نتیجه این همفکری تبدیل به کتابی شده است که در دانشگاه‌های این کشور هم تدریس می‌شود. به علت اینکه این کتاب بعد از فروپاشی شوروی نوشته شده، خیلی از موضوعات و نام‌های ممنوعه هم در آن به چشم می‌خورند. 
در قرن بیستم روسیه شاید بیشتر از هر زمان دیگری بتوانیم تاثیر ادبیات در سیاست و سیاست در ادبیات را مشاهده کنیم. برای همین هم در تاریخ ادبیات این دوره اتفاقات سیاسی و تاریخی بسیار به چشم می‌خورند. البته بعد از ظهور شخصیت‌هایی مثل پوشکین و گوگول و تورگینف و داستایفسکی در قرن نوزدهم، در قرن بعدی یک مقدار فتیله‌ی نویسندگان روسی پایین کشیده شد، اما همچنان چهره‌هایی مثل گورکی، بولگاکوف، شولوخوف و ناباکوف بودند که از این سرزمین به شهرت جهانی دست پیدا کردند. برای مایی که ادبیات روسیه را فقط با چخوف و تولستوی و داستایفسکی می‌شناسیم، خواندن این کتاب می‌تواند کمکی باشد تا با دیگر نویسندگان روس که تاثیر زیادی هم در ادبیات جهان گذاشته‌اند و همچنین مجموعه آثاری که آن‌ها منتشر کرده‌اند، آشنا شویم. 

به قلم فائزه خابوری، شماره‌ی 515 همشهری جوان، 17 مرداد 94
        

2