معرفی کتاب تصویری در بند اثر مونس عبدی زاده

تصویری در بند

مونس عبدی زاده و 1 نفر دیگر
3.6

_

«تصویری در بند» خاطرات جاویدالاثر کاظم اخوان، از اولین عکاس خبرنگاران جنگ تحمیلی است.

لیست‌های مرتبط به تصویری در بند

📄 #یادداشت
📘 #تصویری_در_بند
🖋️ #مونس_عبدی_زاده
📚 #انتشارات_شهید_کاظمی

در زمان دفاع مقدس رزمندگان مرد و مردانه جنگیدند تا یک وجب از خاک ایران به دست دشمن نیفتد، اما علاوه بر رزم باید این برهه مهم زمانی ثبت میشد تا هم جهانیان از خباثت دشمن و ایثار رزمندگان ایرانی مطلع شود و هم این تاریخ به دست آیندگان برسد. یکی از روش‌های ثبت تاریخ گزارش دقیق آن با فیلم و عکس است. چه خبرنگاران و عکاسان جان بر کفی فدای این کار مهم شدند. این که در سخت ترین لحظات عملیاتها در خط مقدم حضور داشته باشند و با دوربین خود وقایع را ثبت کنند کار هر کسی نیست، ظرافت و مهارت خاصی می‌طلبد.
کتاب تصویری در بند زندگینامه کاظم اخوان رزمنده و عکاس شجاع ایرانی است که در راه هدفش اسیر فالانژهای لبنانی شد و بیش از چهار دهه خانواده‌‌اش منتظر بازگشت او هستند.
کتاب از دوران کودکی کاظم شروع به روایت زندگی او می‌کند. از دوستان و ورزش مورد علاقه‌اش کشتی نقل می‌کند تا به جنگ می‌رسد. نقطه عطف داستان نحوه آشنایی او با دکتر چمران است. کسی که قوه بالقوه عکاسی را در او کشف کرده و او را با عکاسی آشنا می‌کند عکس‌های او بعد از شهادت شهید چمران مورد توجه عکاسان حرفه‌ای قرار می‌گیرد و از اینکه فردی آماتور و دوره نرفته چنین عکسهای حرفه‌ای می‌گیرد آن هم با یک دوربین معمولی انگشت به دهان میمانند.
او مورد توجه شهید چمران بود و تا زمانی که ستاد جنگهای نامنظم به دلیل شهادت دکتر چمران منحل نشده بود در همه کارها همراه ایشان بود و بسیاری از نکات عکاسی توسط شهید چمران به او آموزش داده شد.
عکاسی زندگی او را وارد مرحله جدیدی کرد و عاقبتش را نیز تغییر داد.
کتاب در یک نظم زمانی منظم و با نثری روان خاطرات را بیان می‌کند. من از نسخه الکترونیکی کتاب را خواندم و دوست داشتم هر جا صحبت از عکسی می‌شود که جاوید الاثر اخوان ثبت کرده عکس را ببینم اما متاسفانه این نسخه حتی در انتهای کتاب هم عکسی نداشت و این از نقاط ضعف کتاب بود. نسخه چاپی را ندیده‌ام اما کتابی که در مورد یک عکاس حرفه‌ای صحبت می‌کند باید عکسهای رنگی در خلال کتاب باشد تا واقعا با دنیای این عکاس همراه شد وگرنه اجحاف در حق اوست که حتی عکسها را در انتهای کتاب بگذارند.
در هر صورت کتاب را خواندم و از اینکه با گذشت سالها هنوز اثری از ایشان و همراهان ایشان در دست نیست متاثر شدم.
از نشر شهید کاظمی بابت همخوانی کتاب متشکرم.

مرداد ١۴٠٣

@BargiAzDanesh 🌱🌾