معرفی کتاب سلول 18 اثر علی اشرف درویشیان

سلول 18

سلول 18

3.7
6 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

14

خواهم خواند

5

شابک
0000000150430
تعداد صفحات
121
تاریخ انتشار
1359/1/1

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
«سلول 18»داستان مبارزه است مبارزه علیه دیکتاتوری محمدرضا پهلوی در روزگاری که ساواک گنجه برجان جوانان و مبارین میکشید و در شکنجه گاه هایش میکوشید تا کمر دلاوران را خم کند.درویشیان داستان خانواده ای را باز میگوید که بی دلیل به اسارت در می آیند و در روز حبس باددمنشی رژیم رودر رو شده و آگاهی میابند که تنها راه گسستن بندهای اسارت و از بین بردن سلطه دیکتاتور است درویشیان در این اثر البته تا حدی غلوآمیز چهره های قصه را تصویر کرده و کوشیده تا مردمان عادی را در روند درگیری با رژیم آبدیده و استوار تصویر نماید.
 درباره این کتاب بیشتر بخوانید
      

یادداشت‌ها

          اولین برخورد من با علی‌اشرف

یک داستان‌نویس که اسمش یادم نیست، از داستان‌های درویشیان خیلی تعریف کرده بود. این تهِ ذهنم مانده بود و وقتی تویِ قفسه‌ی کتابخانه‌ی عمومی چشمم به کتابِ داستان بلندِ این نویسنده افتاده، برداشتم که خارج از نوبت، بخوانمش. البته چون حجمش هم کم بود و می‌شد 110 صفحه را تویِ یکی دو نشست خواند.
الآن که دارم این یادداشت را می‌نویسم، هیچ شناختی از نویسنده ندارم، به غیر از یک داستانِ بلندِ ضد شاهی که الآن از او خوانده‌ام. داستانِ خانواده‌ای که، پسر بزرگشان ضد شاه شده بود. چون این پسر چهار پنج ماهی می‌شد که به خانه برنگشته بود و هیچ‌کس از او خبر نداشت، ساواکی‌ها هم کلِ اعضایِ خانواده را انداخته بودند تویِ یک سلول، با شماره‌ی 18.
راستش سر و تهِ داستان موردِ پسندم بود. اما گاهی اوقات برایم قصه را تعریف می‌کرد، نشان نمی‌داد. و «صدایِ نویسنده» لابه‌لایِ دیالوگ‌ها شنیده می‌شد؛ خیلی واضح و شعاری حتی. اما از خواندنش پشیمان نیستم. تجربه خوبی بود.

بعد از یادداشت:
چند خط درباره‌ی درویشیان خواندم. داستان‌هایش را می‌گذارم در لیست کتاب‌هایی که باید بخوانمش.
        

8