فاتح قدس: روایتی از زندگانی پارسای دانشمند سردار شهید حاج حسن تهرانی مقدم

فاتح قدس: روایتی از زندگانی پارسای دانشمند سردار شهید حاج حسن تهرانی مقدم

فاتح قدس: روایتی از زندگانی پارسای دانشمند سردار شهید حاج حسن تهرانی مقدم

3.2
2 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

7

در کتاب حاضر، زندگانی سردار شهید حسن تهرانی مقدم روایت شده است. مباحث این اثر در هفت بخش سامان یافته است. ابتدا زندگی نامه و گاه شمار زندگی سردار شهید آورده شده است. سپس صحبت های مادر، همسر، خواهر، برادر و فرزندان شهید، درباره سردار نقل شده است. در ادامه سردار شهید از منظر همرزمان و همراهانش توصیف شده است. در بخش چهارم، خاطرات و کلمات سردار شهید آورده شده است. در بخش پنجم گزارشی از رسانه های خارجی پس از شهادت سردار تهرانی مقدم ارائه شده است. سپس اسامی شهدای انفجار مرکز تحقیقات واحد خودکفایی سپاه در پادگان ملارد ذکر شده و یادی از شهدای غدیر شده است. در نهایت گزیده ای از پیام های تسلیت به مناسبت شهادت سردار شهید آورده شده است.

لیست‌های مرتبط به فاتح قدس: روایتی از زندگانی پارسای دانشمند سردار شهید حاج حسن تهرانی مقدم

یادداشت‌های مرتبط به فاتح قدس: روایتی از زندگانی پارسای دانشمند سردار شهید حاج حسن تهرانی مقدم

            کتاب «فاتح قدس»؛ زندگی شهید حسن تهرانی مقدم
همزمان با ایام شهادت شهدای اقتدار (حادثه موشکی سپاه در جهاد خودکفایی که به شهادت سردار شهید حسن طهرانی‌مقدم و جمعی از یارانش انجامید)، این کتاب را خواندم.

عناوین بخش‌های کتاب به این شرح است: 
۱- زندگی‌نامه و گاهشمار زندگی در ۱۰ صفحه
۲-از منظر خانواده در ۵۵ صفحه
۳-از منظر همراهان و همرزمان در ۹۰ صفحه
۴-خاطرات و کلمات در ۵۰ صفحه
۵-گزارش رسانه‌های غربی در ۵ صفحه
۶- یادی از شهدای غدیر در ۳۰ صفحه
۷-گزیده پیام تسلیت در ۵ صفحه
+ تصاویر

متأسفانه علی‌رغم طراحی و شکل ظاهری خوب کتاب، با اثر منسجم و خوبی روبه‌رو نیستیم. تقریباً عمده مطالب کتاب، با یک جستجوی ساده در اینترنت کنار هم گذاشته‌اند و بدون ویرایش و با غلط‌های املایی و نگارشی بسیار منتشر شده‌اند. من از نشر معارف تعجب می‌کنم که چطور اعتبار خود را بدون رعایت اصول حرفه‌ای زیر پا می‌گذارد.

محتوای کتاب به شدت تکراری است. مثلا صدبار گفته شده ایشان از توپخانه شروع می‌کنند و بعد وارد موشکی می‌شوند. 
 
محتوای کتاب به شدت مبهم است. مثلاً شاید صدبار به قضیه کوهنوردی پنج‌هزارنفره دماوند اشاره شده است ولی شما نمی‌فهمید که ربط این کوهنوردی به شهید چه بوده است!

محتوای کتاب کمی تا قسمتی دچار تناقض است. مثلا یکجایی می‌گوید که شهید این‌قدر آدم خوبی بود که مادرش هیچگاه از او عصبانی نشد. چند صفحه آن‌طرف‌تر برادر شهید می‌گوید که همه چیز را علی‌رغم توصیه مادر به هم می‌ریخت. 

تلاش شده تصویری بدون عیب و نقص از شهید ارائه شود! ما که می‌دانیم تصویر بچه‌مثبت از شهدا نشان دادن به ویژه در دوره کودکی و نوجوانی دوره شاه، خلاف واقعیت است. اتفاقاً نوعاً شهدا نوعی بازیگوشی و جسارت خاصی در کودکی داشته‌اند؛ به ویژه امثال این شهید که روحیه خلاق و مبتکرانه‌ای هم داشتند.

محتوای کتاب، ابعاد مختلفی از زندگی شهید را پوشش داده است و حرف‌های خوب فراوانی دارد اما پردازش ندارد. محتوای شعاری و کلیشه‌ای آزاردهنده‌ای در سراسر کتاب به چشم می‌خورد.

یکی از ضعیف‌ترین بخش‌ها هم بخش گزارش رسانه‌های غربی بود. گویا نسخه‌های قدیمی گوگل‌، کار ترجمه را انجام داده‌اند.

درباره شهید حسن تهرانی‌مقدم پیش‌تر خوانده‌ام:
کتاب یادگاران، جلد ۲۵: کتاب حسن تهرانی مقدم؛ فرزانه مردی، انتشارات روایت فتح؛ ۱۰۰ خاطره از خانواده و دوستان