معرفی کتاب تاریخ نگار تصویرگرا یا شاعر فرمالیست (نقد تاریخی - جامعه شناسی شعر محمدرضا شفیعی کدکنی) اثر یوسف عالی عباس آباد

تاریخ نگار تصویرگرا یا شاعر فرمالیست (نقد تاریخی - جامعه شناسی شعر محمدرضا شفیعی کدکنی)

تاریخ نگار تصویرگرا یا شاعر فرمالیست (نقد تاریخی - جامعه شناسی شعر محمدرضا شفیعی کدکنی)

0.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

ناشر
قطره
شابک
9786222018580
تعداد صفحات
420
تاریخ انتشار
1398/12/25

توضیحات

        محمدرضا شفیعی کدکنی، متولد 1318 در کدکن نیشابور، از شاعران برجست? معاصر است. مهارت های گران مایه ای در نقد ادبی و تصحیح متن های ارزشمند پارسی دارد. حضور درازمدت در دانشگاه تهران، خوش اقبالی شفیعی کدکنی را دوچندان کرده است. وی در متن و معرض تمام اتفاقات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دوران پر از التهاب تاریخ معاصر ایران بوده است. .شفیعی کدکنی، دلباخت? زادگاه و ستایشگر خراسان بزرگ است و کوچک ترین و ناچیزترین  بهانه سبب می شود تا او در قالب استعاره، تشبیه، مجاز و کنایه و فرمالیسمی درهم تنیده شده، جام? گران قیمت و منحصربه فردی بر تن خراسان بپوشاند و از ناز و کرشمه هایش روایت کند. از طرف دیگر شفیعی کدکنی خشم و نفرت از مغول و تاتار را نیز با خود حمل می کند و چاووشی خوان قبیل? ایران است. خود را مسئول ایران می پندارد و همواره در رثای ایران و گام های زشت و پلشت مغول ناله سر می دهد..خراسان ستایی، مغول ستیزی، و فرمالیسم سه مو?لفه یا سه موضوع همگون یا ناهمگون شعر اوست. ترکیب این سه  مفهوم در کنار خردگرایی و سوگواری های تاریخی، هنگامه های نو و منحصربه فردی خلق کرده‎  است. رویکرد کتاب حاضر گذری بر متن و محتوای این سه  دیدگاه اصلی شفیعی کدکنی است.
      

یادداشت‌ها

          کتاب که گران می‌شود آدم می‌رود پیِ شکار. پیِ پیدا کردن کتاب‌های چند سال پیش از ناشرانی که برچسب نزده‌اند. کتاب‌هایی که گذشت زمان خریدنشان را ممکن کرده.
تاریخ‌نگارِ تصویرگرا سال ۹۸ درآمده.چهارصد صفحه است در قطع وزیری و با جلد سلفون، یعنی اگر الان منتشر شود چهارصد هزار تومان و بلکه بیش‌تر قیمت خواهد خورد.
من مکرر این کتاب را در شهرکتاب مرکزی دیده بودم و ورق زده بودم و فکر می‌کردم خواندنی و خریدنی است.
دیروز دیدم قیمت پشت جلد ۷۸ تومان است  و این یعنی گذر ایام بالاخره جواز خریدنش را داده. ۷۸ هزار تومان برای چهارصد صفحه در قطع وزیری دیگر واقعاً پولی نیست. کتاب را خریدم و الان دست گرفتم که با آرامش بیش‌تری نگاهی بیندازم.

مختصر کنم که ارزش زیاد نوشتن ندارد. کتابِ رسوای بی‌آبروی فاجعه‌ای است. من نمی‌دانم چطور کسانی این همه ارجاع جمع می‌کنند و منبع می‌بینند و نقل از این و آن ردیف می‌کنند اما انگار یک بار از روی متنشان نمی‌خوانند، انگار یک بار در طول نوشتن کتابی ۴۰۰ صفحه‌ای از خودشان نمی‌پرسند آخر این چه رسوایی‌ای است که من دارم به بار می‌آورم؟
۷۸ هزار تومان هنوز خیلی پول است برای آنکه آدم خرج چنین فجایعی بکند.
        

36