معرفی کتاب شاخه ی زرین: پژوهشی در جادو و دین اثر جیمز جرج فریزر مترجم کاظم فیروزمند

شاخه ی زرین: پژوهشی در جادو و دین

شاخه ی زرین: پژوهشی در جادو و دین

جیمز جرج فریزر و 3 نفر دیگر
4.2
5 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

11

خواهم خواند

22

ناشر
آگاه
شابک
9789644162190
تعداد صفحات
862
تاریخ انتشار
1398/12/4

توضیحات

        
سر جیمز فریزر مردم‏شناس، متخصص ادبیات یونان و روم، و از متخصصان خاورمیانه‏ى مکتب کمبریج بود. در اواسط دهه‏ى 1880 یک پروژه‏ى پژوهشى درباره‏ى تاریخ ابتدایى بشر، و رابطه‏ى فرهنگ‏هاى باستان و فرهنگ‏هاى معاصر دنیاى غیربومى را در پیش گرفت و از 1890 تا 1915 به نوشتن شاخه‏ى زرین پرداخت. فریزر ضمن تحقیق درباره‏ى منشأ آداب و اعتقادات و مناسک متعدد در جهان قدیم و در فرهنگ عامه‏ى جوامع غربى، به توصیف تاریخ تفکر آدمى و تا حدى تاریخ ادیان ابتدایى و مناسکى که مردمان خاطره‏ى آن‏ها را طى قرن‏ها حفظ کرده‏اند مى‏پردازد. ارزش و اهمیت ادبى شاخه‏ى زرین نیز چشمگیر است. ییتس، جویس، لارنس، الیوت، رابرت گریوز، ویندام لوئیس، پاوند و جوزف کمپل از جمله‏ى نویسندگان و هنرمندانى هستند که از شاخه‏ى زرین سخت تأثیر گرفته‏اند. نورتروپ فراى آن را «دستور زبان تخیل آدمى» خوانده و آن را «مطالعه‏اى در وجه اجتماعى نمادپردازىِ ضمیر ناخودآگاه»، و مکمل کار فروید و یونگ در مورد نمادپردازى خصوصى رؤیاها دانسته است.

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به شاخه ی زرین: پژوهشی در جادو و دین

یادداشت‌ها

dream.m

dream.m

1404/4/22

          اگر علاقمند به فولکلور، قصه ها و افسانه های بومی و داستان های باستانی هستید؛ اگه عاشق تالکین، نارنیا، انیمه های هیولایی و فیلم های اسطوره ای هستید؛ اگر دوست دارید درباره کهن الگوهای جمعی، جادو ها، پیشینه و خاستگاه ادیان و سابقه خیلی دور  هزاران ساله خرافاتی که امروزه هم وجود داره چیزهای زیادی بفهمید؛ این کتاب هشتصد صفحه ای رو بخونید/ بشنوید.

این یک کتاب جذاب براساس مشاهدات انسان شناختی از اعمال، تابوها و مراسم اسطوره ای و مذهبی از سراسر جهان هستش و سعی کرده به یک سوال اصلی پاسخ بده: «چگونه اسطوره شاخه زرین به روشی خاص توسعه یافت.»
فریزر نویسنده اسکاتلندی بسیار باسواد کتاب، برای پاسخ به این سوال به منابع فولکلور سراسر جهان نگاه کرده تا ببینه آیا می تونه رابطه پیشروی کننده ای بین خرافه، توسعه دینی و علم پیدا کنه یا خیر. 
فریزر یک دانشمند مدرنیسته که پیشروی نظریه اش رو از پایین به بالا را فرض می کنه. چجوری؟
اینجوری که اون قدیمی‌ترین ریشه‌های مسیحیت (پرستش خدایی که فقط برای رستاخیز می‌میرد) رو کشف کرده و اونو تا سرچشمه اصلی و کهن ترین اش دنبال می‌کنه؛ دوره ای که در اون مرگ‌ و تولد دوباره حیات گیاهی رو مساوی با مرگ خدا یا خدایان می دونستن. فریزر با استناد به نمونه هایی از صدها فرهنگ و قوم متفاوت ازقبیل شکارچیان آفریقایی و دهقانان آلمانی، بومیان آمریکا و کشاورزان ولزی، سعی میکنه ثابت کنه که مسیحیت و تقریبا تمام ادیان دیگه همگی منعکس کننده همین اسطوره کهن مرگ زمین در پاییز و زمستان و تولد دوباره اون در بهار و تابستان هستش.

به روش علمی و تحقیقی این کتاب نقدهای درستی وارده که اعتبار اونو بعنوان مرجع علمی پایین میاره، اما بازهم چیزی از جذابیت ها و ارزش هاش کم نمیکنه و همچنان اونو بعنوان یک اثر خواندنی و تاثیر گذار در صدر جدول خواندنی ها نگه میداره. بویژه که اتفاقا منبع الهام و اثر بخش بر نویسنده ها و انسان شناس ها و روانشناس های برجسته ای چون فروید، یونگ، جویس، تی اس الیوت و کنراد وووو بوده.

نسخه اصلی این کتاب ۱۲ جلده، یعنی ابتدا خود فریزر در دو جلد نوشته و بعد در ۱۲ جلد گسترشش داده اما بعد ها برای اینکه کتابش خوانده بشه و طرفدارانش رو راضی نگه داره، یک خلاصه تک جلدی طولانی ازش درآورده که همینه که در ایران هم ترجمه شده. 
اصلا کتاب سختی نیست، نسخه صوتی اجرای خوبی داره که تا هفته ها می‌تونه سرگرم تون کنه، و چیزهای خارق العاده عجیب غریبی هم یادتون میده. بنابراین پیشنهاد میکنم بخونیدش با بشنوید. 
همین دیگه. مرسی از کسایی که تا اینجای ریویوو رو خوندن. ماچ دایانا بر شما. بعنوان پاداش یک طلسم زید یابی به هرکسی که تا اینجا اومده بطور رایگان تقدیم میشه.‌
ƪ⁠(⁠‾⁠.⁠‾⁠“⁠)⁠┐⁩
        

0