معرفی کتاب اصیل آباد اثر محمدرضا سرشار

اصیل آباد

اصیل آباد

4.0
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

11

خواهم خواند

0

ناشر
شابک
9782345062578
تعداد صفحات
48
تاریخ انتشار
_

توضیحات

کتاب اصیل آباد، نویسنده محمدرضا سرشار.

یادداشت‌ها

          به هر حال کتاب کودک و نوجوان است و نباید انتظار بیجا از آن داشت. به نظرم نویسنده در این کتاب قلم مناسبی دارد و شخصیت ها و فضایی که انتخاب کرده است بجا و خوب است.  اما در مورد محتوا باید گفت که یک داستان ساده اما چند بعدی است.  وقتی داستان را می‌خواندم بیشتر از همه ذهنم سمت تهاجم فرهنگی غرب به وسیله تلویزیون یا گوشی های موبایل می‌رفت. اما نیم نگاهی هم به مصداق بارز آن یعنی تغییرات فرهنگی در زمان پهلوی اول و دوم  داشتم. غرب زدگی مفرط و خودباختگی فرهنگی که در زمان پهلوی رخ داد و منجر به یکسری تغییرات ظاهری در پوشش و... شد و در نهایت به آگاهی مردم و وقوع انقلاب اسلامی ختم شد(یادمان نرود که این کتاب یکسال قبل از انقلاب یعنی سال۱۳۵۶نوشته شده است). در کل کتاب روند مستعمره شدن یک کشور را نشان میدهد از تهاجم فرهنگی و غرب زدگی تا استعمار کامل آن. این هم میتواند چیزی باشد که هنگام خواندن کتاب از ذهن انسان می‌گذرد. 
به نظرم این کتاب، کتابی است که میتوان با نوجوانان نشست و در مورد تهاجم فرهنگی، غرب زدگی، خودباختگی، هویت اجتماعی، تاریخ، فریب، استعمار و استثمار نوین، انقلاب و ... با آنها گفت‌و‌گو کرد. مجموعه های فرهنگی می‌توانند از این کتاب برای تبیین موضوعات بالا برای کودکان استفاده کنند‌.
        

1

رقیه زارعی

رقیه زارعی

2 روز پیش

          کتابِ  خوبی بود متن ساده و روانی داشت به تاثیر فرهنگ  غرب و مدرنیته بر زندگی سنتی پرداخته  اینجا جامعه ما روستایی به نام اصیل آباد بود که روزی مردم شاد و خوشحال با هم زندگی می‌کردندو خبری از تجملات نبود مردم در آرامش بودند صبح زود از خواب بیدار می‌شدند و شب زودهنگام روستا خاموش میشد تا اینکه پیله ور با  شهر فرنگ توجه آن ها را جلب می کند با تصاویری از  فرهنگ شهری و تجملات و ..به آن ها نشان می دهد نیاز سازی می کند و به شهر برمیگردد با اسباب بازی ها و زیور آلات و سایر موارد ... برمی گردد و به این طریق کلی سود به جیب می زند و رفته رفته مغازه  اجاره و سپس قهوه خانه روستا از رونق می افتد و تعطیل می شود آن را میخرد و به مرور با تاثیر گذاری بر مردم  روستا را بدهکار خود و به تصرف در میاورد در این بین ملا و علی آقا که از باسوادان ده هستند و از زندگی شهری و خوبی ها و بدی های آن آگاهی دارند هدف پیله ور را هم می دانند این را به مردم و کدخدا ده گوشزد می کنند اما...
        

2