معرفی کتاب لنین: زندگی انقلابی سرخ اثر رابرت سرویس مترجم بیژن اشتری

لنین: زندگی انقلابی سرخ

رابرت سرویس و 1 نفر دیگر
3.8

1398/12/4

لنین انقلابی اکتبر را رهبری کرد؛ اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی را بنیاد گذاشت و اصول مارکسیسم-لنینیسم را تعیین و مشخص کرد. او به زیر و رو کردن جهان یاری رساند. شاید او برای چند سالی به عنوان چهره ای دیده شود که کشورش را و، تحت رهبری استالین، یک سوم جهان را به بن بست کشاند. بی تردید آینده جایی در کمونیسم لنینیسای ندارد. اما اگر قرار باشد آینده در جایی قرار بگیرد، ما نمی دانیم آن جا دقیقا کجاست. لنین آدم غیر منتظره ای بود. زندگی و دوران کاری خارق العاده اش، حداقل ثابت کرد هرکسی در زندگی اش باید هشیار و گوش به زنگ باشد و از فرصت ها نهایت استفاده را بکند. اندک پرسوناژهای تاریخی ای وجود دارند که به چنین دستاوردی نایل شده باشند.

لیست‌های مرتبط به لنین: زندگی انقلابی سرخ

من کتاب لنین رو با کتاب تراژدی مردم موازی‌خوانی کردم.چیزی که متوجه‌اش می‌شدم این بود که رابرت سرویس نسبت به اتفاقاتی که خارج از محیط زندگی لنین رخ می‌داد اما تاثیرگذار بر زندگی لنین بود،خیلی صحبت نمی‌کرد و بهشون نمی‌پرداخت.مثلا انقلاب سال 1905 روسیه،جنگ جهانی اول و یا انقلاب روسیه در ماه فوریه.البته نمی‌شه عیب بزرگی هم دونست چون کتاب زندگینامه‌ی لنین محسوب می‌شه و باید تمرکز کتاب روی زندگی لنین باشه،اما اگر اتفاقات پیرامون و تاثیرگذار بر زندگی لنین رو بیشتر بهشون می‌پرداخت و درموردشون بیشتر می‌نوشت،واقعا عالی می‌شد.
رابرت سرویس بی‌طرفانه زندگی لنین رو برای خواننده شرح می‌ده و اگر جایی از کتاب بخواد نظر شخصی خودش رو بیان کنه و تحلیلی ارائه بده،اول اون اتفاق و اون قضیه رو کامل توضیح می‌ده که جانب‌دارانه به نظر نرسه و اصل بی‌طرفی رو رعایت کرده باشه.کتاب از خانواده‌ی پدری و مادری لنین و تولدش شروع می‌کنه و تا زمان مرگش در سال 1924،زندگی سیاسی و شخصی لنین رو شرح می‌ده.
‌
اما چرا بعضی‌ها می‌گن این کتاب پر از دروغه و تحریف شده‌ست؟
چون اشخاصی که مغرضانه درمورد این کتاب صحبت می‌کنن،عاشق لنین هستن و اصلا تحمل دیدن و خوندن کتابی که اینجور تصویر بُت‌شون رو شکسته باشه رو ندارن.زمانی که می‌بینن در یک کتاب تصویر عریان "رهبر کبیر انقلاب روسیه" ترسیم می‌شه مجبور هستن که اون کتاب رو بی‌اعتبار کنن برای این‌که خدشه‌ای به خودشون،اعتقادات‌شون و بُت‌شون وارد نشه.
در آخر کتاب لنین اثر رابرت سرویس بهترین کتابی نیست که درمورد لنین نوشته شده،اما بهترین کتاب موجود و ترجمه‌شده در بازار کتاب ایران هست.
بخوانید تا با چهره‌ی واقعیِ "منجی کارگران و محرومان"آشنا بشید.