ستاره توس: داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی

ستاره توس: داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی

ستاره توس: داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی

حسین کیانپور و 1 نفر دیگر
4.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

5

کتاب ستاره توس: داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی، نویسنده حسین کیانپور.

لیست‌های مرتبط به ستاره توس: داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی

گاه ناچیزی مرگ: رمان درباره  زندگانی محیی الدین ابن عربیکهکشان نیستی: داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطباییمردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین

تألُه

23 کتاب

رمان‌هایی بر اساس زندگی بزرگان فقه و فلسفه و عرفان متاسفانه یا خوش‌بختانه در ایام تحصیلی سال که بیشتر درگیر کتاب‌های درسی و دانشگاهی هستم، خیلی برایم سخت است که سراغ کتب غیر درسی نروم! خواندن کتب تخصصی نیازمند تخصیص زمان بیشتری هستند و مشکل است که بتوان در اوقات فراغت شبانه‌روز از پس آن برآمد. از طرفی دنبال کردن هر موضوع را هم نمی‌پسندم و خواندن هر کتابی را نیز مفید نمی‌دانم! به همین خاطر دنبال راه حلی میانه بودم؛ کتاب‌هایی که نیازمند تمرکز زیادی نباشند و در عین روان بودن، حداقل اطلاعات کمی را برای خواننده در بر داشته باشند و حس نکنم که وقتم را هدر داده‌ام! رمان، گزینه مناسبی برای این اوقات است؛ اما نه هر رمانی! شاید به مذاق بعضی کتاب‌خوان‌ها خوش نیاید اما عمده رمان‌های موجود در بازار را چیزی جز سرگرمی و پر کردن وقت خالی نمی‌دانم. البته که انس با کتاب بر خیلی از سرگرمی‌های رایج این روزها رجحان دارد، اما چه بهتر که آدم به حداقل‌ها اکتفا نکند. به فراخور رشته تحصیلی و البته علاقه شخصی، دانستن در مورد زندگی فقها و فلاسفه و عُرَفا برایم جالب بود؛ به همین جهت رو‌ آوردم به رمان‌هایی با موضوع زندگی این بزرگان؛ تا به این صورت ضمن پر کردن اوقات فراغت، اطلاعات کمی در مورد شخصیت و زندگانی آنان بدست آورم و بلکه آغازی باشد برای آشنا شدن هرچه بیشتر با افکار و عقاید ایشان. بعضی از کتاب‌های این فهرست، وجه عارفانه قوی‌تری دارند مانند کهکشان نیستی و صلیب و صلابت. بعضی وجه فلسفه آن می‌چربد مانند دنیای سوفی. بعضی وجه اخلاقی آن غالب است مانند شهاب دین که داستان زندگی آیت‌الله مرعشی نجفی است و نخل و نارنج که درباره شیخ انصاری نوشته شده است. بعضی نیز سرگذشت ساده‌ای است از زندگانی آن شخص مانند تن‌های هزار ساله در مورد شیخ صدوق و سری کتب مفاخر ایران که البته برای نوجوانان نوشته شده است. در کتاب بندی قلعه بیداد نیز وجه طبابت ابن‌سینا غلبه دارد و کمتر به فلسفه وی پرداخته شده است. در کتاب مردی در تبعید ابدی نیز به اقتضای شخصیت ملاصدرا سعی شده هر دو وجه فلسفی و عرفانی بازتاب داشته باشد. نای برادران نیز برش‌هاییست از زندگی آیتِ شهید، سید محمدباقر صدر. علاوه بر مجموعه «مفاخر ایران» مجموعه «فرزانگان» نیز برای آشنایی نوجوانان و مجموعه «مشاهیر خندان» نیز برای کودکان تهیه شده که در این لیست اضافه نشده است.

یادداشت‌های مرتبط به ستاره توس: داستان زندگی خواجه نصیرالدین توسی

محمدرضا

1402/11/08

            کتابه خوبی بود باعث شد کنجکاو بشم درمورد خواجه نصیرالدین طوسی بیشتر  بخونم و خیلی بش علاقه مند شدم.
اگه از من بپرسن درمورد بوعلی سینا چیا می‌دونی خیلی چیزا دارم که بگم ولی متاسفانه درمورد خواجه نصیرالدین طوسی با اینکه این کتابو خوندم ولی باز اون شناختی که باید داشته باشم پیدا نکردم[شاید این بدیه کتاب باشه].
ایشون خیلی کارها در حق اسلام و ایران کرده آنقدر کتاب نوشته که خیلی جالبن ولی اصلاً شنیده نشدن.
خیلی کم ازش میدونم یا شاید کلاً ازش کم گفته شده.
اصلاً شاید باورتون نشه ولی ایشون تو مراغه یک کتابخانه چندهزار کتابی و یک رصدخانه و یک مهمانخانه با کمک مهندسان تقریباً کل جهان[شام،یونان،چین و...] تاسیس کرد و همه دانشمندان میومدن اونجا برای ادامه تحصیل و کار ولی اصلأ معروف نیست و نیست و نابود شده.
توصیه میکنم این کتاب رو حتماً بخونید و اینجوری هم نظر میشین و من درک میکنین(:
در کل کتاب خیلی خوب و زیبایی بود و هنوز دارم غصه میخورم از اینکه چرا انقدر‌ کم ازش حرف گفته میشه.

ایشون پیشگویی های قوی با استفاده از نجوم داشته ولی میدونم کار اصلیش این شاید نبوده انقدر‌ کم ازش هست و کم روش کار شده که من از اینو اون میپرسم دقیق نمیدونن کی بوده ولی اینو میدونن که آدم خیلی مهم و تاثیر گذاری در تاریخ بوده.
اگه دقیق میدونین این آدم چکارهاییش مشهور هست بگین...؟
و اینکه این علم نجوم و اینا جور حرفا دقیقا اون موقع به چه دردی میخورده که حتی رصد خانه هم میزدن؟
و یکی دیگه اینکه این پیشگویی هایی که در قدیم با ستاره میکردن و خیلی مطرح بوده چرا دیگه نیست؟
[چون علم نجوم و پیشگویی اون موقع آنقدر مطرح بوده که کتاب در موردش می‌نوشتن و حتی درست هم بوده یعنی یک نوع علم خرافاتی نبوده]

[پایان کتاب]