معرفی کتاب زینب فریاد فرمند اثر آنطون بارا مترجم غلامحسین انصاری

زینب فریاد فرمند

زینب فریاد فرمند

آنطون بارا و 1 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

3

شابک
9789643048723
تعداد صفحات
368
تاریخ انتشار
1401/1/2

توضیحات

کتاب زینب فریاد فرمند، نویسنده آنطون بارا.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به زینب فریاد فرمند

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به زینب فریاد فرمند

قیام حسین (ع)فتح خونهفت شهر عشق: نگاهی نو به حماسه عاشورا

کاروان کتاب حسینی (مناسب محرم و صفر🏴)

26 کتاب

﴿عالم همه در طواف عشق است و دایره‌دار این طواف حســـین﴾ در این لیست مجموعه کتاب‌های مناسب ایام‌ محرم‌ و صفر آورده شده. برای راحتی در انتخاب، کتاب‌ها با توجه به موضوع یا نوع نگارش دسته‌بندی شده‌اند. ◾️(۱) نگرش تاریخی و روایت عاشورا: قیام حسین (ع)، فتح خون، هفت شهر عشق، در اوج غربت. ◾️(۲) تحلیل عاشورا: سلام بر خورشید، عاشورا. ◾️(۳) سخنرانی: حسین وارث آدم، سفر شهادت. ◾️(۴) شخصیت‌های عاشورا: کربلا به روایت دیگر، خادم ارباب کیست؟، پدر عشق پسر. ◾️(۵) مقتل: لهوف علی قتل الطفوف. ◾️(۶) روایت، داستان و رمان: کآشوب، رهیده، پنجره‌های تشنه. ◾️(۷) فیلمنامه و نمایشنامه: روز واقعه، هفتادوسومین نفر. ◾️(۸) اقتباس: موهای تو خانهٔ ماهی‌هاست. ◾️(۹) شعر و مرثیه: منظومه ظهر روز دهم، با کاروان نیزه‌، آغاز روشنایی آیینه. ◾️ (۱۰) زنان عاشورایی: زینب فریاد فرمند. ◾️(۱۱) روضه و زیارت: ادب حضور: آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهداء ◾️(۱۲) کودک و نوجوان: خیمهٔ ماهتابی، چرا؟چرا؟چرا؟، داستان آن عزیز خدا. پ.ن: این لیست براساس کتاب‌هایی که خواندم تنظیم شده و به مرور بر آن افزوده می‌شود. کاش بهخوان این قابلیت را داشت که در قسمت ضمیمه کردن کتاب‌ها، می‌توانستیم دسته‌بندی داشته باشیم.

6

یادداشت‌ها

          آنتون بارا، پژوهشگر مسیحی_ سوری، نویسندهٔ کتاب "زینب فریاد فرمند" است. نگارش کتاب ۲۵ سال زمان برد و در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. 
کتاب عناوین و سرفصل‌های قدرتمندی دارد و ترجمهٔ روان و خوب، آن را خواندنی‌تر کرده است.
آنتون بارا در هر فصل از زاویه‌ای به این بانوی بزرگ نگاه می‌کند و زندگی‌اش را زیر ذره‌بین می‌آورد. یک فصل به دعاها و نیایش‌های حضرت زینب می‌پردازد، یک فصل به اشعاری در مدح ایشان اختصاص دارد. بانوی مقدس، عروس شهادت، بانوی قهرمان کربلا و فریادی که انقلابی را کامل کرد عناوین سایر فصل‌ها هستند.
در صفحهٔ ۲۳۶ تا ۲۶۲ در بخش "ملکهٔ شام"، نویسنده به مرور زندگی حضرت و روایت عاشورا در یک نگاه می‌پردازد.
حضرت زینب سلام‌الله مشهور به اُم‌ُّالمصائب و اُم‌ّاَخیها بود. بانویی که رفتار و کردارش نمونهٔ ایثارگری و فداکاری است. موضع‌گیری‌های مکتبی، فصاحت و بلاغتِ بی‌نظیر، ویژگی‌های آسمانی، درایت و بردباری، استواری، صلابت و شهامتِ این بانو زبانزد است. مادر، خواهر و همسری که پرستار بود، مظهر عفاف و پاکدامنی به شمار می‌رفت و قهرمان کربلا و ملکهٔ آزادگان گشت.
حضرت زینب سلام‌الله خضوع و خشوع زیادی در برابر پروردگار داشت. در سخنوری و قدرت بیان سرآمد بود. شخصیتی باشکوه، با ابهت، بافراست، دانا و پخته در اندیشه و ایمان داشت؛ به‌طوری‌که به گفتهٔ امام سجاد علیه‌السلام "عالمهٔ غیر معلّمه" بود. دانشش به قدری بالا بود که همسرش عبدالله‌ابن‌جعفر او را "عقیلهٔ بنی‌هاشم" صدا می‌کرد.
در پیشگفتار آمده، نویسنده به مقایسهٔ حسین و زینب علیه‌السلام با مسیح و مریم می‌پردازد و در این مقایسه مغایرتی با آموزه‌های اسلامی نیست، جز داستان بر دار آویخته شدن مسیح.
حجت‌الاسلام قنبریان دربارهٔ این کتاب می‌فرماید:"کتاب به ذهنیت شیعی ما نزدیک است. ... یک کار قشنگی که نویسنده کرده این است که فصل اول را به دعاها و نیایش‌های حضرت زینب سلام‌الله اختصاص داده."
        

2