معرفی کتاب جنبش حقوق زنان در ایران، طغیان، افول و سرکوب از 1280 تا انقلاب 57 اثر الیز ساناساریان مترجم نوشین احمدی خراسانی

جنبش حقوق زنان در ایران، طغیان، افول و سرکوب از 1280 تا انقلاب 57

جنبش حقوق زنان در ایران، طغیان، افول و سرکوب از 1280 تا انقلاب 57

الیز ساناساریان و 1 نفر دیگر
3.0
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

10

شابک
9780030596322
تعداد صفحات
208
تاریخ انتشار
1384/8/15

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        نویسنده در این کتاب جنبش زنان در ایران را در کنار دیگر کشورهای خاورمیانه قرار می دهد و رویدادهای ایران را در روندی ملی منطقه ای و جهانی زمانه اش بررسی می کند و در روند این بررسی، دیدگاه نظریه پردازان غربی و غیر ایرانی را نیز ملحوظ می دارد و با این نگاه چند جانبه نگر، تحلیلی جنسیتی ـ جامعه شناختی از جنبش زنان ایران، در بافت ملی و بین المللی به دست می دهد. "موقعیت زنان و ریشه های مشارکت اجتماعی و سیاسی آنان"، "خیزش جنبش حقوق زنان 1311 - 1298"، "زوال جنبش حقوق زنان 1331 - 1311"، "رسمیت بخشی و هم گرایی"، "حقوق زنان و جنبش ضد شاه" و "دورنمای آینده"، مباحث اصلی این کتاب هستند.
      

لیست‌های مرتبط به جنبش حقوق زنان در ایران، طغیان، افول و سرکوب از 1280 تا انقلاب 57

یادداشت‌ها

نعیمک

نعیمک

1403/9/24

          این کتاب پژوهشی است دربارۀ مبارزات و جنبش‌‌های زنان از مشروطه تا روزهای اول انقلاب. این روزها که ما در میانۀ «زن، زندگی، آزادی» هستیم. (1402) بخشی از اسم‌ها و وقایع این کتاب به شکل‌های مختلف بازگو شده اما هنوز هم نکات خیلی مهمی در کتاب وجود دارد. تاریخ کتابت مربوط به اوایل انقلاب ایران است و عجیب که تا سال‌ها هیچ ردی از جنبش و اعتراض زنان در روایت‌های تاریخی وجود نداشته. انگار که آن‌ها هیچ کاری نکردند و اگر اتفاقی هم افتاده به خاطر قانون و تجدد و مواردی مثل این بوده. 
از منظر تاریخی لااقل این کتاب نشان می‌دهد که زنان همیشه با تمام محدودیت‌ها و نزاعی که با حکومت و دین و مردها داشتند سعی کردند صدای خودشان را بالا ببرند و افسوس که بخش زیادی از این مطالبات هنوز هم تغییر نکرده و برای حقوق بدیهی و پایه‌ای باید مبارزه کنند. شاید با خواندن این کتاب بیشتر بفهمیم که چرا جنبش اخیر یعنی زن، زندگی، آزادی مهم است و چه راهی پر بلایی را گذراندند تا به این نقطه برسند. 
بخش آخر کتاب دربارۀ اعتراضات بعد از انقلاب است که از کتاب حذف شده و تغییراتی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر زنان گذشت و تلاش آن‌ها برای قبول نکردن این تغییرات که خیلی دقیق مغایرت‌ها را نشان می‌دهد و این که چرا بعد از انقلاب به ناگاه امیال و آرزوها فرو ریخت و حکومت به یک‌باره دینی شد و صداهای مخالف را برنتافت.
        

6