معرفی کتاب لیلیت حوای نخسین (وجوه تاریخی و روان شناختی سویه تاریک زنانه) اثر زیگموند هورویتس مترجم سامان دماوندی نیا

لیلیت حوای نخسین (وجوه تاریخی و روان شناختی سویه تاریک زنانه)

لیلیت حوای نخسین (وجوه تاریخی و روان شناختی سویه تاریک زنانه)

زیگموند هورویتس و 1 نفر دیگر
4.0
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

6

شابک
9786225250437
تعداد صفحات
273
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

        ایزدبانو لیلیت از عداد اساطیر دینی است که رد حضورش را می‌توان در ادیان و مذاهب باستان و چه حتی در یهودیت، مسیحیت و اسلام دنبال نمود. با مطالعه‌ی متون تاریخی می‌توان در گستره‌ی وسیعی از مکتوبات مقدس به نام یا روایاتی پیرامون حضور او برخورد که از قضا همیشه با ترس و انذار از او یاد کرده‌اند. این جریان حضور در اقسام نوشته‌ها ادامه داشت تا آن که از جایی در تاریخ رد او به کلی گم شد. گویی کاتبان امر مقدس بر عهدی پنهان ایستادند تا نه دیگر نامی از او برند و نه هیچ اشاره‌ای به او کنند. و حالا لیلیت حوای نخستین بر سر شکستن این عهد است. آن هم به واسطه‌ی تسلط و دانش گسترده‌ی نویسنده‌اش که سالیان متمادی به عنوان پزشک، دوست و دستیار معتمد کارل گوستاو یونگ شانه به شانه‌ی وی حاضر بوده است. جایگاه نویسنده و نیز پرداخت دقیق و چندوجهی او از این اسطوره‌ی بی‌نظیر اثری را پیش روی ما نهاده که از یک سو تعبیری است بکر و باستانی از سویه‌های تاریک زنانه و از دیگر سو تحلیلی است عریان از ترسی قدیمی و پنهان.

      

لیست‌های مرتبط به لیلیت حوای نخسین (وجوه تاریخی و روان شناختی سویه تاریک زنانه)

یادداشت‌ها

سمی

سمی

5 روز پیش

          لیلیت حوّای نخستین به بررسی وجوه تاریخی و روان‌شناختی سویه‌ی تاریک زنان پرداخته....
نویسنده‌ی کتاب پزشک، محقق، نویسنده اهل سویس هست و دوره‌های روانکاوی را نزد یونگ و ماری لوئیز فون فرانتس گذارنده... پس طبیعی هست که به مبحث اسطوره‌ها و کهن الگوها بسیار علاقه داشته و در صدد این برآمده که تصاویر حاوی شر و هولناک ارائه شده از زن را جدای از آن چهره‌ی معصوم و دوست‌داشتنی به رشته‌ی تحریر دربیاورد... البته که گاهی این‌ها با جادو و خرافات و طلسم‌ها و ... در آمیخته شده‌اند.
مثال‌های متفاوتی از مواجهه انسان‌ها با این اسطوره‌ها و نمونه‌های مختلفی از داستان‌ها واقعی ، غیر واقعی ، رویاها و وسایل آمیخته و نوشته شده با طلسم‌های مختلف با زبان‌های مختلف در کتاب آمده است تا نویسنده بتواند با شواهد و قرائن، وجود این اسطوره را تثبیت کند.
کتاب شامل دو بخش هست
بخش اول چشم‌انداز تاریخی_ دینی افسانه و پیشینه‌ی آن
بخش دوم چشم‌انداز روان‌شناختی، در باب روان‌شناسی اسطوره‌ی لیلیت
که بخش دوم برای من قابل فهم‌تر بود...
        

0