معرفی کتاب والایش اثر تراویس بگ ول مترجم سهیلا سهرابی

تراویس بگ ول و 1 نفر دیگر
3.0

_

جیسون، خسته و بیزار از دنیای واقعیت، وارد بیدارباش می‌شود. او ناامیدانه به دنبال راه فرار است، و این بازی گذرگاه دستیابی به آزادی و قدرتی است که به شدت در زندگی واقعی‌ کم دارد.
بیدارباش یک بازی واقعیت مجازی جدید است که به تازگی وارد بازار شده و به بازیکنان نوید غوطه‌وری بی‌سابقه می‌دهد. با این حال جیسون به سرعت درمی‌یابد به مسیری قدم گذاشته که به هیچ‌وجه انتظارش را نداشته است. او در این بازی قهرمان نیست. قرار نیست کسی را نجات بدهد یا آدم‌های بد را نابود کند.
در واقع، شاید حتی شخصیت شرور داستانْ خودش باشد.

Elias

Elias

1403/7/5

والایش
نام کتاب: #والایش ( جلد اول مجموعه بیدارباش)
نویسنده: تراویس بگ‌ول
مترجم: سهیلا سهرابی
ژانر: سایبر پانک
تعداد صفحه: ۵۳۵
سال انتشار ترجمه اردیبهشت ۱۴۰۲
⚠️نوشته های داخل () نظر شخصیه
خلاصه داستان:
جیسون خسته از تنهایی و بی توجهی پدر و مادرش و اذیت مدرسه و ناحقی مدیر مدرسه بعد از اتفاقی که داخل مدرسه براش میوفته، رو به بازی میاره که تازه منتشر شده و توجه رسانه ها رو به خودش جمع کرده.
جیسون پسری که توی دنیای واقعی تحقیر شده روی دیگه خودش رو داخل بازی پیدا میکنه؛ روی خشم و درد و انتقام ...

بررسی:
کتاب والایش جلد اول یک مجموعه هفت جلدی در ژانر سایبرپانک، با روایت سوم شخص از دیدگاه جیسون، شخصیت اصلی داستان، شروع میشه.
کتاب رو به دو بخش تقسیم کنید، دنیای واقعی و دنیای بازی، هرچند بخش بیشتر کتاب داخل دنیای بازی اتفاق میوفته.
شخصیت پردازی جیسون خوب بود، جیسون پسری که به خواست خانواده وارد مدرسه پولدارها میشه و اونجا باید اذیت شدن رو از سمت معلم و دانش اموز تحمل کنه و در کنار این نبود پدر و مادری که  و درگیر وکالت حقوق گیاهان هستند رو تحمل کنه. پسری که خشمش رو توی خودش ریخته و با بی عدالتی که با اخراج از مدرسه در حقش میشه، این خشم فوران میکنه و خودش رو داخل بازی بیدار باش نشون میده.
ایکاش میتونستم بگم بقیه کاراکترها هم به خوبی جیسون قابل فهم بودن و شخصیت پردازی خوبی داشتن
الکس شخصیت منفی داستان پسری که تنها توضیح  برای بد بودنش، در کودکی فلان کار رو کرده است و هیچ منطق و عمق شخصیتی نداره. ( امیدوارم توی جلد دوم بهتر بشه )
رایلی هم دختری که در ابتدای کتاب چند دیالوگ ازش میخونیم میره تا دویست صفحه پایانی که در ادامه به این بخش میرسیم. ( درکل الکس و رایلی باید بیشتر توی کتاب حضور میداشتن)
در ابتدای هر فصل ما کوتاه اطلاعاتی از سازنده‌های بازی، رابرت و کلر، داریم و با اون ها متوجه یه سری چیزهای بازی که از کنترلشون خارج شده میشیم، از یک جایی به بعد رایلی جای این دوتا رو میگیرن و ما دید رایلی رو در چند فصل تقریبا پایانی داریم( که کاش نداشتیم، اینم همش در حال ناله و ناراحتی بود که چرا من بی‌ارزه‌ام چرا هیچکاری نمیکنم و غیره. حتی میتونم بگم میتونست خیلی کوتاه تر یا شاید نباشه. یه کاری رایلی تو کتاب میکنه و با این حضور کوتاه می‌خواد مثلا رایلی رو تو ذهن خواننده قابل قبول کنه که البته از همون اول پیداست رایلی چرا اینکار رو کرده)
و اما بازی و دنیای بازی، بازی یه داستان فانتزی پشت خودش داره حکومت و یه شاهی که زمزمه مردنش میاد و شهری که خیلی ضعیف و غیره، به نظرم میتونست بخش داستان سرایی بازی رو قوی تر کنه، جیسون به محض وارد شدن به بازی با روی تاریک خودش که مدتها سرکوب روش گذاشته بود رو به رو میشه، بخشی که دنبال عدالت و حق خواهی و انتقامه به هر روشی.
اینجاست که جیسون میتونه قدرتمند باشه و مقابل پولدارهایی که همیشه به فکر جیب خودشونن طغیان کنه و میشه گفت کل کتاب همینه. ( البته به نکنه دیگه هم که برداشت منه نویسنده داشت نشون میداد هرکس که در راه قدرت جلو بره مثل پولدار ها میشه و فقط هدفش براش مهمه و نه بقیه )
فضا سازی کتاب خوب بود .
توضیحات راجع به نحوه بازی کامل داده می‌شد.
روند کتاب معمولیه اما نویسنده میتونست به داستان سرعت ببخشه، جاهایی از کتاب بود که بود و نبودش تاثیر نداشت.
در آخرم که من خوندم و از کتاب لذت بردم امیدوارم ادامه کتاب رو سریع منتشر کنن.