یونانیان

یونانیان

یونانیان

3.5
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

ناشر
گفتار
شابک
0000000030721
تعداد صفحات
438
تاریخ انتشار
1370/12/28

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
یونانیان کتابی مختصر و مفید درمعرفی تاریخ این سرزمین است؛ اثری که از سال 1985 تا کنون به عنوان کتاب درسی در دانشگاه های معتبر دنیا تدریس می شود. هافمری دیوی کیتو یه جای اینکه با شتاب شرح حال یونانیان را بیاورد، بیشتر درباره ی نکاتی سخن گفته که جالب توجه بوده اند. کتاب از چگونگی شکل گیری ملت یونان آغاز می شود، جغرافیای آن سرزمین را بررسی می کند، از هومروس مهمترین شاعر یونان و خالق ایلیاد و اودیسه سخن می گوید، به پولیس (دولت- شهر) و چگونگی به وجود آمدن این نظام سیاسی می پردازد، یونان کلاسیک را مرور می کند، یونانیان به هنگام جنگ را شرح می دهد و ذهن یونانی و زندگی و خصائل آنان را از نظر می گذراند. این اثر با رسیدن یونان به اسکندر کبیر و خاتمه ی حیات دولت- شهر پایان می یابد و نویسنده پرداختن به یونان قرن های بعد را به جلد دیگری موکول می کند. آبزرور، یونانیان را شاهکار اعتدال و اختصار خوانده و تایمز از نویسنده ی کتاب با عنوان مورخی نمونه، سرزنده و دقیق و کاملاً آشنا با آخرین پیش‎رفت های این رشته نام برده؛ کسی که هیچ گاه مبهم نمی نویسد، شوخ طبع است و سرشار از نیرو.

      

یادداشت ها

          (در طول این نوشته، انسان به معنی کلی آن به کار می‌رود.)

چرا یونانیان؟

در طول تاریخ، گاه گاه در گوشه و کنار جهان اقوامی ظهور کرده‌اند که انسان‌های ترازی در آن‌ها می‌زیستند. آن چیز که این انسان‌ها را از باقی ابنای بشر متمایز می‌کند بداعت آنها و تاثیر گذاری‌شان بر انسان‌های بعد از خود است. به عبارت دیگر قبل از این انسان‌ها، کسی شبیه آنها نبوده و بعد از آن‌ها بسیاری تلاش کردند که شبیهشان بشوند.
برای تقریب به ذهن و به عنوان نمونه میتوان از انسان صدر اسلام، انسان ایران باستان، انسان انقلاب کبیر، انسان انقلاب اکتبر و به زعم بنده انسان انقلاب اسلامی نام برد.
یکی از انسان‌های خاص در طول حیات بشری یونانیان باستان بودند. هرچند اساطیر را می‌پرستیدند، هرچند حکومت واحد نداشتند، هرچند بی‌چیز بودند اما حیاتشان ثمری داشت که هنوز پررنگ‌ترین نقش را در زندگی ما دارد. متافیزیک ثمری است که ما هنوز (چه بدانیم چه نه) با آن زندگی می‌کنیم. بلکه بیشتر؛ ساحت مهمی از زندگی ما را متافیزیک میسازد.
اولین بار انسان یونانی بود که با گذشت از دنیای اسطوره‌ای یا پیشا متافیزیکی، به ساحت پرسش از حقیقت گام گذاشت.

عرضم تمام. آن انسان (انسان یونانی) با آن نحو روجوع به هستی و کشف حقیقت (متافیزیک) بی‌نسبت نیست و از این رو «یونانیان».
        

10