اسلام و مقتضیات زمان از دیدگاه شهید آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی

اسلام و مقتضیات زمان از دیدگاه شهید آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی

اسلام و مقتضیات زمان از دیدگاه شهید آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی

صدیقه قاسمی و 2 نفر دیگر
3.0
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

0

ناشر
روزنه
شابک
9789643343484
تعداد صفحات
384
تاریخ انتشار
1391/8/24

توضیحات

        این کتاب ویراسته یک پایان نامة تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد است. که در آن نگاه شهید آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی (1307ـ1360هـ .ش) در عرصة چگونگی و ابعاد تعامل دین اسلام ـ به عنوان مجموعه ای وحیانی و ثابت ـ با یافته های دانش بشری ـ به عنوان مجموعه ای دگرگون شونده ـ واکاوی شده است. بر این اساس سیرة عملی شهید بهشتی در سه مرحله از زندگی ایشان، از تولد تا قم، از قم تا هامبورگ،  از هامبورگ تا انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است. در ادامة کتاب پس از بیان مفهوم اسلام و مقتضیات زمان، دیدگاه های ایشان در این باره ارائه شده است. در پایان مفهوم دین اسلام و ویژگی ها و ابعاد آن در سیزده طبقه همچون: دین پویایی، دین آزادی، دین خداجویی، دین جامعه سازی و... شرح داده شده و عنصر عقل و کارآیی آن در اجتهاد بررسی گردیده است.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به اسلام و مقتضیات زمان از دیدگاه شهید آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی

یادداشت‌ها

          انتظار نداشتم!
با خودم عهد کردم کتاب هایی با عنوان بازاندیشی و برداشت و امثال این ها نرم. چرا؟ بابت سانسور و اختناق در باور ها... 
ولی به هر حال از این کتاب انتظار نداشتم! حتی برام سوال شده واقعا اذیت نشدن که به چنین کتابی مجوز بدن؟ 
به هر حال... 
کتاب متن کاملا روانی داره. با وجود اینکه کتاب کوچیکی نیست ولی میتونم تضمین کنم اگر سرعت بالایی داشته باشید میتونه در یک روز تمومش کنید. 
کتاب مثل اکثر کتاب هایی که نظرات اندیشمندان رو تجمیع میکنن، دارای مطالب نسبتا زیادی از شخص نویسنده هست که گاهی خوب و گاهی بد هست و بستگی به متن و موضوع داره. 
کتاب که در اصل یک پایان نامه هست، کلیت خیلی خوبی از شیوه تفکر و مسیر فکری آیت الله بهشتی به شما میده. 
این شیوه فکر و اندیشه از اونجایی اهمیت داره که به نوعی فرد شماره یک قانون اساسی نظام حاکم هست و سلیقه و دغدغه های ایشون مشخص میشه. 
کتاب نکات تیز شهید بهشتی رو بیان کرده که از نکات خیلی مثبت کتاب هست و چندی از اون ها رو به عنوان بریده گذاشتم. 
در مورد محتوی میشه خیلی صحبت کرد و حیف که اینجا به نظرم خیلی جای مناسبی نیست برای بیان اون ها
فقط در این حد بگم که مثلا در بحث ولایت مطلقه فقیه شهید بهشتی هم جزو افرادیه که به اون معتقد هست ولی تفاوتش با آرای کسانی مثل آیت الله مومن و مصباح یزدی و از سمت دیگه با کسانی مثل آیت الله جعفر سبحانی واقعا تفاوتی داره که میشه گفت اصلا ولایت متفاوتی رو قبول دارند!
میشه گفت اشتراک اون ها صرفا در اطاعت از فقیه هست و قبل از اون تفاوت ها دیده میشه، که با اینکه در حد یک جمله هست ولی تفاوت فوق عمیق ایجاد کرده ...
با اینکه ممکنه نسبت به آرای شهید بهشتی منتقد باشیم، ولی باید آرزوی این رو داشته باشیم که اگر قراره منتقد و دشمن داشته باشیم از جنس بهشتی و مطهری باشه و نه افرادی مثل.... (بماند...) 
        

7