مارتین ایدن
خواندهام
نسخههای دیگر
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
کتاب حاضر دربردارنده رمانی از «جک لندن»، نویسنده آمریکایی است. «مارتین ایدن» نویسنده ای خودآموخته است که سعی دارد تا از راه نویسندگی به شهرت دست یابد و با «روت مورس» ازدواج کند. او که از طبقه کارگر برخاسته، با مخالفت پدر روت روبرو می شود. مارتین سرانجام با رنج و زحمت به موفقیت دست می یابد؛ ولی به خاطر شکست در عشق و سرخوردگی از جامعه بورژوازی خود را می کشد.
یادداشتها
1402/5/28
من این کتاب را خواندهام، البته نمیدانم با کدام ترجمه. در گودریدز با ترجمهی محمدتقی فرامرزی وجود دارد، اما بهخوان آن را همراه بقیهی کتابهای من ایمپورت نکرده. سالها پیش خواندهامش. تصویری که از کتاب در ذهنم مانده سختکوشی فوقالعادهی قهرمان داستانه است. جک لندن نویسندهی طبقهی کارگر است. داستانهای کوتاهش خیلی بهتر این ویژگی را نشان میدهذ، اما نمیدانم چرا بیشتر به سپیددندان (که دوستش نداشتم) و آوای وحش (که خیلی خوب بود) شناخته میشود. خوبی او این است که داستانهاش ناامیدانه نیست، بلکه دربارهی تلاش فوقالعاده است (هرچند قهرمان این رمان در آخر خودش را در دریا غرق میکند. اما حتی خودکشی او هم پرتلاش است: میبیند که بازوهایش بیاراده او را از غرقشدن نجات میدهند، برای همین تا جایی که بتواند خودش را در عمق آب پایین میبرد تا کاری ازدست خودش برنیاید.) شاید این به این خاطر باشد که او آمریکایی است و در آن دوران در آمریکا با تلاش میشد بر محرومیتها فائق آمد.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.