معرفی کتاب نور جهان: ملکه ایرانی امپراتوری هند و دوران پرماجرای سلطنت جهانگیر اثر مسعود رفیع

نور جهان: ملکه ایرانی امپراتوری هند و دوران پرماجرای سلطنت جهانگیر

نور جهان: ملکه ایرانی امپراتوری هند و دوران پرماجرای سلطنت جهانگیر

مسعود رفیع و 1 نفر دیگر
3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

شابک
9786006363097
تعداد صفحات
168
تاریخ انتشار
1392/7/29

توضیحات

        هند از قدیم الایام مامن ادیبان و شاعران و دانشمندان ایرانی بود که در دوران های بلا و سختی از چنگ اشغالگران خونخوار یا شاهان خود کامه می گریختند و به آن کشور پناه می بردند.از همین طریق بود که زبان و ادب فارسی به شبه قاره نفوذ کردو برای مدت هایی طولانی زبان رسمی آنجا شد.
همه ایرانی ها تاج محل را می شناسند و به اینکخ آن جواهر زیبا و فریبنده معماری محصول ذوق و صنعت معماری ایران است و به یاد ملکه های ایرانی تبار ساخته شده است،به خود می بالند.اما شاید بعضی از ایرانی ها ندانند که نه تاج محل اولین بنای یادبود ساخته ذوق و معماری ایرانی ها در هند بود،و نه ممتاز محل مدفن همسر محبوب شاه جهان نخستین شاهبانوی ایرانی تباری بود که بر قلب امپراتور حکم می راند.آن بنای فاخر که یکی از زیباترین و عالی ترین نمونه های معماری ایرانی-اسلامی است به یاد او ساخته شد و آرامگاه ابدی زوج امپراتوری گردید.
قبل از شاه جهان و ممتاز محل،امپراتور جهانگیر،پدر شاه جهان،و نور جهان همسر محبوب امپراتور سرگذشتی همانند داشتند.عشق و دلدادگی آنها زبانزد همگان بود.
در همین راستا به روابط ایران و هند در سلطنت شاه عباس در زمانه اوج شکوفایی ایران در عهد صفویه اشاره می شود و مکاتبات جهانگیر و شاه عباس که به راستی نمونه ای برجسته از نامه نگاری های ظریف دیپلوماتیک در تاریخ دیپلوماسی محسوب می شود به نظر خوانندگان می رسد.
      

یادداشت‌ها

Farideh

Farideh

4 روز پیش

          خب من کتاب رو به خاطر اسمش گرفتم که متاسفانه بیشتر از شوئر نورجهان خانوم صحبت شد تا خودش. جهانگیر و نورجهان از پادشاهان سلسله گورکانی بودن، که ما بنای تاج محل، از بناهای معروفی که به دستور پسر و عروس جهانگیر در زمان سلطنتشون ساخته شده رو، خوب میشناسیم.
مهرنسا از پدر و مادری ایرانی که درحال پناهندگی به کشور هند بودن متولد میشه. پدر مهرنسا ادم باذکاوت و با سیاستی بوده بطوریکه خیلی سریع جاشو پیش سلطنت جهانگیر باز میکنه و امین و مشاورش میشه. مهرنسا زمانیکه زنی بیوه و سی ساله بوده توی مراسم نوروزی ای که توسط بانوان اجرا میشده با جهانگیر اشنا میشه. جهانگیر که زیبایی، تدبیر، زکاوت و فصاحت کلام اون رو میبینه یه دل نه صد دل عاشقش میشه. با وجود اینکه قبل مهرنسا بیشتر از بیست زن رو به عقد خودش دراورده بوده، عاشق و سرسپرده اش میشه. عشق این دو نفر خیلی زود رشد میکنه و جهانگیر به مهرنسا لقب نورجهان میده. نورجهان تو اداره امور سلطنت در کنار جهانگیر بوده و تا جایی پیش میره که بدون مهر اون هیچ امری ارزش اجرا نداشته، مقامی که تا به اون زمان هیچ بانویی بدست نیورده بوده. نورجهان هم تو امور کشورداری، هم بین المللی و هم جنگاوری سرامد بوده. برای دختران جوان جهیزیه جمع میکرده. به معماری، ساختن باغات و عمارت های سبک ایرانی خیلی علاقه داشته، طوریکه اولین بار اون بوده که بنایی شبیه تاج محل رو برای ارامگاه پدرش میسازه. نورجهان همیشه سبب تسکین روح جهانگیر بوده و همین امر حسادتی رو در اطرافیان اون بخصوص ولیعهدان و جانشینان بوجود میاورده. جهانگیر تو سخترین شرایطش فقط نورجهان رو میخواسته و بارها تو کتاب خاطرانش از نورجهان و حضور موثرش یاد میکنه.
        

0