معرفی کتاب هوش هیجانی اثر دانیل کلمان مترجم غلامحسین خانقانی

هوش هیجانی

دانیل کلمان و 2 نفر دیگر
3.9

1399/7/30

آیا ضریب هوشی، امری فظری و تغییرناپذیر است؟ نه به اندازه ای که ما فکر می کنیم. کتاب جذاب و قانع کننده ی دانیل گولمن به ما می گوید که باور ما درباره ی هوش انسانی خیلی محدود است، و مجموعه ای بسیار مهم از استعدادها و توانایی های حیاتی موثر در زندگی ما را نادیده می گیرد.
گولمن، بر پایه ی پژوهش و بررسی پیشگامانه و جدید از عملکرد مغز رفتارهای انسانی، عوامل موثر بر عملکرد کاملا ناموفق افراد دارای ضریب هوشی بالا، و عملکرد بسیار موفق افراد دارای ضریب هوشی متوسط را نشان می دهد. این عوامل، که شامل خودآگاهی، انضباط شخصی، و همدردی است، به نوع ویژه ای ذکاوت وابسته است که او به آن «هوش هیجانی» می گوید. با وجود این که دوران کودکی نقشی مهم و حیاتی در شکلگیری و تکوین این قابلیت دارد، هوش هیجانی مقوله ای فطری نیست و در زمان تولد انسان شکل نمی گیرد. بلکه می تواند در طول دوران بزرگسالی ما پرورش یافته و تقویت شود و تاثیرات مثبت مستقیمی برای تندرستی، روابط، و کار و حرفه ی ما داشته باشد.
«جذاب و فریبنده... کتابی موفق با آینده ای درخشان.»
نیویورک تایمز

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به هوش هیجانی

نمایش همه

عصماء

عصماء

1404/1/10

به نام آنکه جان را فکرت آموخت

مرور خاطرات دوران تحصیل و دانشجویی و اوائل سالهایی که مشغول به کار شدم برایم یادآور ضعف مهمی در زندگی افراد در آن رده های سنی گردید که همه ی ما از جنبه های مختلف آن رنج می بردیم یعنی ضعف برقراری صحیح روابط اجتماعی. اینکه هیچکدام از ما برای حضور مؤثر در اجتماع آماده نشده بودیم. خیلی هامان با وجود استعداد تحصیلی و قبولی در آزمون هفت خوان کنکور، بلد نبودیم چگونه به حقوق هم احترام بگذاریم، با جنس مخالف رابطه برقرار کنیم، با استادهایمان تعامل داشته باشیم و... در واقع این تقصیر ما نبود علاوه بر خانواده، قصور اصلی از نظام آموزشی ماست که صرفاً تمرکز آن بر بالا بردن سطح علمی دانش آموزان در یک بخش محدود است و جای یادگیری مباحث مربوط به روابط فردی و اجتماعی هنوز که هنوز است در مدارس ما خالیست. شاید والدین، معلم و استاد هم خود به نوعی با آن درگیر است و مسائل روانی حل نشده زیادی دارد!؟
باری خواندن این کتاب و کتابهایی اینچنین و نه آنهایی که زرد هستند و پایه و اساس علمی ندارند، هر چند که در زمینه بهبود مهارتهای فردی و اجتماعی کافی نیستند ولی بسیار کمک کننده اند. هوش هیجانی آقای کلمن؛ کاربردی، ساده و خواندنش برای همه لازم است.