معصومیت و تجربه: درآمدی بر فلسفه ادبیات کودک

معصومیت و تجربه: درآمدی بر فلسفه ادبیات کودک

معصومیت و تجربه: درآمدی بر فلسفه ادبیات کودک

4.0
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

5

هدف کتاب حاضر کشف ماهیت ادبیات کودک و از آن طریق استقلال بخشیدن به فلسفه ی ادبیات کودک است. روش آن نه قیاسی - همجون روش رویکرد های ادبیات گرا در تبیین ادبیات کودک - بلکه روش استقرایی است و می کوشد با بررسی هدف و روش ادبیات کودک و نیز با گفت و گو درباره ی موقعیت، ویژگی ها و مسائل و هم فلسفه ی آن، به ماهیت مستقل«فلسفه ادبیات کودک» اعتبار بخشد. نظریه «معصومیت و تجربه» که از یافته های اصلی این پژوهش استبرای نخستین بار در حد و معنای موجود آن مطرح می شود و کارایی آن در بررسی آثار شاعران کودک ایران و نیز افسانه های ایرانی به آزمون می رود. همچنین نظریه شناخت شناسی تکوینی - رویکرد پیاژه به تبیین شناخت آدمی - برای نخستین بار در تاویل ادبیات کودک به کار گرفته شده است. انجام این کار در مورد افسانه های ایرانی ظرفیت های شگرف این افسانه ها را در هماهنگی با فرآیند و ساز و کار رشد شناخت کودک و نیز توان نظریه پیاژه را در تاویل و نقد ادبیات کودک آشکار ساخته است.

یادداشت‌های مرتبط به معصومیت و تجربه: درآمدی بر فلسفه ادبیات کودک

حسین

1402/9/4

          «مهدکودک‌ها و کودکستان‌ها، مدرسه، رادیو، تلویزیون، کتاب‌های شامل همه‌چیز، گویی با هم رقابت دارند که همه چیز را به جوان‌ترها توضیح بدهند. به نظر می‌رسد که در این کار مبارزه و مسابقه‌ای در جریان است که چه کسی می‌تواند در کوتاه‌ترین مدت بیشترین توضیح را بدهد. فیزیکدان‌ها، مهندسین، اپراتورهای کامپیوتر یا مدیران آینده معتقد شده‌اند که نیازی به شکسپیر یا پوشکین نخواهند داشت. بنابراین معتقدند برای کودکانشان به‌جای اشک حسرت ریختن برای تراژدی‌ها، یا به رویا فرو رفتن درباره داستان‌های فانتزی، مطالعه کتابی که حاوی اطلاعات سودمند باشد مفیدتر خواهد بود.»

خیلی یاد گرفتم از کتاب. نه فقط درباره ادبیات کودک، که حتی درباره ادبیات در معنای عام آن و حتی بینش‌هایی درباره زندگی. واقعا جهان ادبیات خیلی بیشتر از چیزی که فکرش را می‌کنیم، چیز برای یاد دادن دارد. کاش قدرش را بدانیم و در این جهان پرشتاب، اجازه بدهیم کودکانمان هم از ظرفیت‌های آن استفاده کنند.
پ.ن: به نظرم با این‌که حرف‌های کتاب دل‌انگیز بود، باید آن را انتقادی خواند. کاش ظرفیت این فراهم بود که محتوا و ایده‌های این کتاب‌ها به نقد و بحث گذاشته می‌شد. اما مشکل اینجاست که کتاب اصلا تجدید چاپ نشده و پیدا هم نمی‌شود.
        

24