معرفی کتاب جنگ جهانی اول اثر زونکه نایتسل مترجم مهدی تدینی

جنگ جهانی اول

زونکه نایتسل و 1 نفر دیگر
4.0

_

کتاب «جنگ جهانی اول»، با عنوان اصلی Weltkrieg und Revolution 1914-1918/19، کتابی است که در آن تاریخ جنگ جهانی اول از چشم‌انداز آلمان روایت شده است.
زونکه نایتسل در کتاب «جنگ جهانی اول» به نقش آلمان در جنگ اول جهانی و تأثیر این جنگ بر سرنوشت این کشور می‌پردازد و روند رویدادهای جنگ جهانی اول را، با تمرکز بر کشور آلمان و نحوۀ حضور و نقش‌آفرینی آلمان در این جنگ، ترسیم می‌کند.
کتاب «جنگ جهانی اول» بخشی از مجموعه کتاب‌هایی با عنوان «تاریخ آلمان در قرن بیستم» است که در هر یک از آن‌ها نویسنده‌ای به وجهی از تاریخ آلمان در قرن بیستم می‌پردازد.
متن اصلی کتاب «جنگ جهانی اول» نخستین بار در سال 2008 منتشر شده است.

لیست‌های مرتبط به جنگ جهانی اول

برخی وقایع در تاریخ وجود دارد که دانستن چرایی وقوع آن و پیامدها و آثار اون واقعه بسیار مهم‌تر و  برجسته‌تر از  اون اتفاق هست.جنگ جهانی اول هم دقیقا از اون دست وقایع به شمار می‌رود.کتاب‌هایی نظیر آخرین تابستان اروپا و برج فرازان به خوبی درمورد چرایی وقوع جنگ جهانی اول صحبت کرده‌اند و نکات بسیار ظریف و مهمی در دلایل وقوع این جنگ وجود دارد.درمورد آثار و پیامدهای این جنگ هم به موضوعات وسیعی می‌توان اشاره کرد.نظیر فروپاشی عثمانی و به‌وجود آمدن خاورمیانه جدید،ظهور هیتلر در آلمان و وقوع جنگ جهانی دوم،تبدیل شدن آمریکا به ابرقدرت دنیا،انقلاب روسیه و سقوط خاندان رومانف.تمام این اتفاقات که از آثار جنگ جهانی به شمار می‌روند،خود دارای آثار بی‌شماری هستند.
اما به هر حال مطالعه‌ی اینکه در چهار سال جنگ(۱۹۱۴-۱۹۱۸)چه اتفاقاتی افتاد و چه گذشت،خالی از لطف و فایده نیست.این جنگ به جز در برخی موارد استثناء،یک جنگ کاملا فرسایشی و کند بود.
دو کتاب دیگر هم درمورد جنگ جهانی اول در بازار کتاب ایران موجود است. یکی اثر آقای دیوید اونز از نشر فرهنگ جاوید و دیگری نوشته‌ی آقای جان پرسیوال تیلور از نشر علمی‌فرهنگی .با بررسی‌هایی که انجام دادم،این کتاب از آقای زونکه نایتسل بسیار بهتر و دارای متن منسجم‌تر و مطالب کاربردی‌تر نسبت به دو اثر دیگر است و از طرفی آقای نایتسل در کنار روایت جنگ از جبهه‌های مختلف،بیشتر تمرکز خود را روی وضعیت آلمان در جنگ گذاشته است که به تعبیر من از نقاط قوت کتاب به شمار می‌رود.چراکه از طرفی در قضیه جنگ جهانی اول،آلمان نقش بسیار تاثیرگذاری در به وقوع پیوستن آن داشت و از طرفی همانطور که گفتم این جنگ باعث بروز و ظهور حزب نازی و به قدرت رسیدن هیتلر در آلمان شد.از این جهت این کتاب رو برای مطالعه‌ی جنگ جهانی اول به شما پیشنهاد می‌کنم.