تشکیلات بهشتی (مجموعه نظرات تشکیلاتی شهید بهشتی)

تشکیلات بهشتی (مجموعه نظرات تشکیلاتی شهید بهشتی)

تشکیلات بهشتی (مجموعه نظرات تشکیلاتی شهید بهشتی)

4.7
25 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

21

خوانده‌ام

54

خواهم خواند

62

شابک
9786004410458
تعداد صفحات
280
تاریخ انتشار
1399/11/4

توضیحات

        کتاب تشکیلات بهشتی به ما نشان داده است که سیدمحمد حسینی بهشتی (شهید دکتر بهشتی) در فهم اهمیت، جایگاه و نقش تشکیلات در حرکت به‌سمت جامعه‌ای که آرمان‌های مردم در آن تبلور پیدا می‌کند، از دیگران بسیار جلوتر بود. او ماه‌ها پس از پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ و بنا بر تجربهٔ چندساله‌ای که در زمینهٔ فعالیت‌های اجتماعی سیاسی داشت، ضرورت کار تشکیلاتی و ایجاد تشکلی اسلامی را احساس کرد؛ سرانجام پس از هم‌فکری با آیت‌الله خمینی و در ۲۹ بهمن ۱۳۵۹ همراه با تعدادی دیگر از هم‌فکرانش، تشکلی به نام «حزب جمهوری اسلامی» را تأسیس کرد. کتاب حاضر به موضوعاتی مانند چیستی تشکل و تشکیلات، اهداف و اصول و بایدهای آن، آسیب‌شناسی تشکیلات، جایگاه آن، رهبر و مسئول تشکیلات و... پرداخته است.
      

لیست‌های مرتبط به تشکیلات بهشتی (مجموعه نظرات تشکیلاتی شهید بهشتی)

یادداشت‌ها

          "تشکیلات بهشتی" کاملا سیاسی است
تصور شخصی من از کتابی که در آن صحبت های شهید  بهشتی درمورد تشکيلات را جمع آوری کرده اند، این بود که با یکسری مطالب درمورد نحوه شکل دهی و شروع یک تشکیلات رو به رو هستم. به خصوص که عناوینی مثل "بایدها و نبایدهای تشکیلات" این تصور را تشدید می کند.
اما حرف های شهید بهشتی کاملا سیاسی است. مستقیما اشاره به تشکیلات حزب جمهوری در زمان ریاست شهید بر این حزب دارد. حتی در اوایل کتاب داستان نحوه شروع و شکل گیری حزب را هم می  خوانیم. به همین خاطر عملا کتاب بیشتر ما را با خود شهید و ایده آل ایشان برای حزب جمهوری آشنا می کند تا باید ها و نباید های تشکیلات. 
البته تلاش های مجموعه گردآورنده کتاب برای رسیدن به نکات کلی در زمینه تشکیلات قابل تحسین است و بی ثمر هم نبوده؛ اما نمی توان نکات کلی برگرفته از حرف های شهید را بر همه انواع تشکیلات تعمیم داد. به عنوان مثال باید ها و نباید های یک تشکیلات فرهنگی بسیار متفاوت است با آنچه در یک مجموعه سیاسی لازم است.
.
پ.ن: البته انتظار اولیه من از عنوان کتاب اینطور بود. شاید شما قبل از خوندن کتاب این حس رو نداشته باشین.
        

4