عصر هوش مصنوعی و آینده انسان

 عصر هوش مصنوعی و آینده انسان

عصر هوش مصنوعی و آینده انسان

دنیل هاتن لاکر و 3 نفر دیگر
3.4
5 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

10

ناشر
سروش
شابک
9789641223696
تعداد صفحات
262
تاریخ انتشار
1401/12/29

توضیحات

         کتاب «عصر هوش مصنوعی و آیندۀ انسان» نتیجۀ سال‌‌ها اندیشه، پژوهش و زورآزمایی ذهنی چند تن از بزرگ‌‌ترین اندیشمندان رشته‌‌های گوناگون دربارۀ هوش مصنوعی و آیندۀ انسان زیر سایۀ بلند آن است. نویسندگان نیاز به معرفی ندارند و می‌‌خواهند با نگاهی متفاوت هوش مصنوعی را بررسی کنند. آنچه این کتاب را از آثار دیگر جدا می‌‌سازد، رویکرد میان‌رشته‌‌ای آن است. کسانی که دوستدار تاریخ و فلسفه هستند کتاب را بسیار خواندنی خواهند یافت؛ چرا که با نگاهی فلسفی، تاریخِ اندیشه، جنگ و دفاع، دانش، فناوری، آموزش و معنای انسان بودن را می‌‌کاود و مؤلفه‌‌های اصلی هر یک را در دوره‌‌های تاریخی گوناگون نشان می‌‌دهد. سپس هوش مصنوعی را به هریک از این زمینه‌‌ها می‌‌آورد و دگرگونی‌‌هایی را که هوش مصنوعی تاکنون پیش آورده و شاید در آینده رقم بزند، نشان می‌‌دهد. سرانجام گرته‌ای از آیندۀ انسان و خطرها و گرفتاری‌‌های زندگی در دوران هوش مصنوعی می‌‌کشد.
این کتاب با زبانی روان، چیستی هوش مصنوعی و آثار آن را بر بخش‌های گوناگون تمدن بررسی می‌کند. نویسندگان کتاب از شناخته‌ترین چهره‌های رشتۀ خود هستند و این کتاب نتیجۀ چند سال گفت‌وگوی پیوسته میان آن‌ها برای شناختن و فهمیدن دگرگونی‌هایی است که هوش مصنوعی در زندگی انسان پیش خواهد آورد.

 

هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی دولت آمریکا در دوران ریاست جمهوری نیکسون و سپس فورد، یکی از شناخته‌شده‌ترین اندیشمندان و صاحب‌نظران روابط بین‌الملل است و اکنون ریاست شرکت مشاورۀ بین‌المللی کیسینجر و همکاران را برعهده دارد.

اریک اشمیت، کارشناس فناوری، کارآفرین و مدیر اجرایی پیشین گوگل است. با راهبری او گوگل توانست از یک شرکت نوبنیاد خوش‌آتیه تبدیل به یکی از غول‌های فناوری جهان شود.

 

دانیل هوتنلاکر، از مدیران پیشین آمازون و صاحب اختراع در زمینۀ فناوری‌های تصویری است. وی ریاست دانشکده محاسبات دانشگاه ام.آی.تی و ریاست دانشکدۀ فناوری کورنل را هم در کارنامۀ خود دارد.
      

لیست‌های مرتبط به عصر هوش مصنوعی و آینده انسان

یادداشت‌ها

          باسمه
کتابی جدید است درباره یکی از مهمترین مسائل دنیای امروز. مقدمه نویسندگان گویاست و به اندازه کافی ترغیب گر برای مطالعه کتاب. مقدمه مترجم هم خوب است. به ویژه قلم پارسی مترجم، آقای پوریا هامونی، خوب و پخته است و نوید ترجمه ای خوب و خواندنی را می دهد. یک برابرنهاد جالب، که مترجم به کار برده، نوآفرین برای start-up است.
طبق اطلاعی که از جست وجو در بهخوان به دست می آید، از اين كتاب سه ترجمه ديگر هم عرضه شده است: ترجمه آقای علی علی پناهی، آقای سیدحسین علوی لنگرودی و  آقای حمیدرضا بیژنی.

چنانکه پیش بینی می شد، هم کتاب بسیار خوب، اطلاع بخش و عمیق است و هم ترجمه خیلی به‌سامان و روان و درست. به نظر می رسد مطالعه اش برای همه سودمند باشد. 
فصل دوم در این باره سخن می گوید که چگونه به اینجا رسیدیم. این فصل مرور فشرده ای بر تاریخ فکر و واقعیت شناسی انسان از اول تاریخ فلسفه تا عصر حاضر می کند و در پایان می گوید هوش مصنوعی در فهم ما از واقعیت و باور و بینش یافتن ما انقلابی بی سابقه پدید آورده است. دیگر تنها انسان نیست که میفهمد و می اندیشد و می شناسد.
فصل سوم عمدتا به مسأله یادگیری ماشین و یادگیری عمیق می پردازد و توضیح می دهد که راز پیشرفت سریع و موفقیت هوش مصنوعی در دهه های اخیر همین بوده است.

کم کم که در مطالعه پیش رفتم، این یادداشت را تکمیل می کنم.
        

12