معرفی کتاب اساطیر جهان اثر ویلیام داتی مترجم ابوالقاسم اسماعیل پور

اساطیر جهان

اساطیر جهان

ویلیام داتی و 1 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

2

شابک
9789648332452
تعداد صفحات
260
تاریخ انتشار
1392/7/29

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        «اساطیرجهان» سال 2005 در بریتانیا منتشر شد و بسیاری از کارشناسان اسطوره شناسی معتقدند این کتاب در کنار جنبه ی پژوهشی به شدت برای علاقه مندان غیرمتخصص این حوزه نیز جذاب خواهد بود.

ویژگی اصلی این اثر بررسی و تحلیل اساطیر ملل مختلف مانند اساطیر ایرانی، هندی، یونانی یا اسطوره های مربوط به سرخ پوستان، با دیدگاه مردم شناسی است.

این کتاب در 415 صفحه، قطع رحلی و به صورت مصور و دربرگیرنده ی تصاویر اسطوره ای به چاپ خواهد رسید.

اسماعیل پور پیش از این در کتاب « دانش نامه ی اساطیر جهان» به شکل مفصلی به بررسی اساطیر ایرانی پرداخته است، بااین حال در این اثر هم اسطوره های ایران مورد بررسی قرار گرفته اند، هر چند که اساطیر یونان و سرزمین های شرق بخش اعظمی از تحلیل های این کتاب را شامل می شوند.

این کتاب را گروه نویسندگان به سرپرستی دکتر ویلیام گ. داتی نوشته اند که سرویراستار و نویسنده ی دیباچه ی این اثر، مدیر مطالعات دینی و استاد علوم انسانی دانشگاه آلابای امریکا است و بیش از 14 اثر در زمینه ی مطالعات دینی و اسطوره شناسی منتشر کرده است. نویسندگان این مجموعه با توجه به اشرافی که در زمینه هایی همچون مردم شناسی و انسان شناسی دارند موفق شده اند تعریف جدیدی از مردم شناسی اسطوره ها ارائه بدهند و در فصل های جداگانه به بررسی میراث اساطیری سرزمین های مختلف به تفکیک بپردازند.

آن ها بی آن که رنگ وبوی داستان سرایی و افسانه پردازی به اساطیر بدهند به بررسی آن ها از زاویه ی دید ویژگی های مردم شناسی آن منطقه پرداخته اند.

این کتاب مکمل «دانش نامه ی اساطیر جهان» است و با این کتاب بحث شناسایی اساطیر تکمیل می شود.
      

یادداشت‌ها

          نمردم و تموم‌شدن این کتاب رو دیدم!

در ابتدا باید از مترجمش بگم، دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور استاد گروه زبانشناسی در شاخۀ زبان‌های باستان دانشگاه شهید بهشتی و یکی از اسطوره‌شناسان برجسته در ایران و جهانه؛ همین باعث میشه که در این زمینه به آثار تألیفی و ترجمۀ ایشون اعتماد کرد.

این کتاب از مجموعه مقالاتی تشکیل شده که توسط گروهی از نویسندگان متخصص در این زمینه نوشته شده و اطلاعاتی مختصر درمورد اساطیر بخش‌های مختلف جهان ارائه میده. به هر منطقه چندصفحه اختصاص داده شده که برای آشنایی مختصر با اساطیر اون مناسبه (البته رعایت اعتدال نگه داشته نشده و اینطور نیست که به همه بخش‌ها به یک اندازه پرداخته شده باشه؛ مثلا ۳۰ صفحه به اساطیر یونان و روم و دو صفحه به اساطیر ایران، اون هم در بخش اساطیر خاور نزدیک اختصاص داده شده).

البته باید گفت اینکه میگم مختصر به این معنی نیست که یه سری اطلاعات کلی و عمومی بیان بشه که خیلی ابتدایی و ساده است؛ منظور از پرداختن مختصر حجم کمیه که در کل به اساطیر اون منطقه اختصاص داده شده‌.
کتاب شامل تصاویر رنگی مرتبط با هر بخشه که به علت صفحه‌آرایی نامناسب غالبا از توضیحات مربوط بهش جدا افتاده؛ از این نظر و اینکه نام لاتین اصطلاحات شماره‌گذاری شده به‌جای آمدن در پاورقی در انتهای کتاب درج شدن، این کتاب قابل انتقاده.

در هر بخش علاوه بر ارائۀ اطلاعات و تصاویر، یک جدول حاوی تاریخ تحولات مهم اون منطقه و یک نقشۀ جغرافیایی مربوط به اساطیر ارائه شده.

در انتهای کتاب دو بخش «درونمایه‌های مشترک» و «ایزدستان جهان» وجود داره که به مشترکات بین مناطق مختلف در موارد یکسان اشاره و ایزدان هر منطقه به تفکیک ارائه شده که قابل توجه و جالبه‌.

در کل چون کتاب داستانی نیست و بیشتر حالت دانشنامه‌ای داره، مطالعه پیوسته‌اش کار راحتی نیست و زمان‌بره؛ اینه که خوندنش نسبت به کتا‌ب‌های دیگه با این حجم (۲۴۹ ص) به زمان بیشتری احتیاج داره. من به کسی توصیه نمی‌کنم یه سره خوندنش رو، بهتره که هروقت مایل بودید یک بخش رو با حوصله بخونید و بعداً با منابع دیگه اطلاعاتتون رو در اون زمینه کامل کنید تا اینکه کتاب رو یکدفعه‌ای به دست بگیرید و بخواید مثل یه کتاب داستانی تمومش کنید.
        

0