معرفی کتاب آشنایی با تفکر تحلیلگرانه: واسازی تفکر و بررسی اجزای آن اثر لیندا الدر مترجم پیام یزدانی

آشنایی با تفکر تحلیلگرانه: واسازی تفکر و بررسی اجزای آن

آشنایی با تفکر تحلیلگرانه: واسازی تفکر و بررسی اجزای آن

لیندا الدر و 2 نفر دیگر
2.9
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

2

شابک
9789642072682
تعداد صفحات
80
تاریخ انتشار
1400/3/22

توضیحات

        همه‌ی انسان‌ها فکر می‌کنند. این در ذات ماست. اما بخش اعظم تفکر ما به‌خودی‌خود سوگیرانه، مغشوش، جاهلانه، یا پیش‌داورانه است. برای خوب فکر کردن باید دست‌کم مقدمات تفکر را، یعنی مؤلفه‌هایی را که هر جور اندیشیدنی بر پایه‌ی آن‌ها صورت می‌پذیرد، بشناسیم. به‌عبارت‌دیگر باید یاد بگیریم تفکر را به اجزای سازنده‌ی آن تجزیه و تحلیل کنیم. برای تحلیلگری روش‌های متنوعی وجود دارد که هرکدام متخص به رشته یا حرفه‌ی فنی خاصی است. این نوع تحلیلگری‌ها اغلب مستلزم آموزش‌هایی است که ماهیتی تخصصی دارند. مثلاً بدون تحصیل در رشته‌ی شیمی نمی‌شود تحلیل‌های معتبر شیمیایی انجام داد. ‌اما آنچه در این کتاب راهنما آمده چیزی است مشترک میان همه‌ی اشکال تحلیلگری، چون همه‌ی این شکل‌ها مستلزم تفکرند و هر تفکری هم دربردارنده‌ی اجزای یا مؤلفه‌های فکری مشخصی است. پرورش ذهنیت تحلیلگرانه مستلزم آموزش است. کسی که می‌خواهد چنین ذهنیتی را در خود بپروراند باید یاد بگیرد هر تفکری را به اجزای سازنده‌ی آن تجزیه کند و این اجزا را براساس معیارهای مشخصی بسنجد. اما برای پرورش چنین ذهنیتی هیچ قرص معجزه‌آسایی وجود ندارد. چیزی که خواننده باید از خود بپرسد این است: «آیا اراده و بینش کافی برای متعهد کردن خود به ممارست بلندمدت در این زمینه را دارم؟»
      

لیست‌های مرتبط به آشنایی با تفکر تحلیلگرانه: واسازی تفکر و بررسی اجزای آن

یادداشت‌ها

این یک کتا
          این یک کتاب بسیار ساده و کم حجم در مورد تفکر تحلیلی هست...
فکر کنم بهتر باشه تمایز قرار بدیم بین تفکر تحلیلی و تفکر انتقادی...
تفکر تحلیلی رو میشه آشنایی و برداشت صحیح و استاندارد از یک محتوی یا معنا یا کنش دونست
ولی
تفکر انتقادی، رویکردی تهاجمی تر به سوژه مورد نظر داره و وارد واکاوی و چکش زدن به محتوی میشه که حداقل یک سطح بالاتر از تفکر تحلیلی محسوب میشه.
القصه، این کتاب رویکردی برای تفکر تحلیلی هست و یک آماده سازی و پیش زمینه برای تفکرات پیچیده تر بعدی.
البته که حتی همین حجم کم هم چندان ساده نیست و با وجود محتوی کم، مطالب مهم داره که قسمت سختش برای مخاطب و خواننده هست از اون جهت که نیاز داره عوامل مختلف و مولفه های مختلفی رو یاد بگیره و مدام بتونه با تمرین و یاداوری اون ها رو به قول کتاب، درونی سازی بکنه.
مهم ترین مطلب کتاب در مورد مولفه های ٨ گانه تفکر هست که یک فکر از چه حلقه و یا بخش هایی تشکیل میشه. میشه گفت این ها همون بخش های غالبا مخفی ذهنِ ناخودآگاه ماست که نویسنده قراره برای ما بیان بکنه.
و مطلب مهم بعدی کتاب در مورد استنتاج و چیستی و اهمیت اون هست که مختصر و ساده بیان شده
باقی مطالب حول همین دو موضوع چیده شده  و یکی دو تا موضوع و نمونه هم درش هست.

کتاب برای خوانندگان با اعتماد به نفس کاذب ممکنه باعث حس استاد همه چی دان شدن و یا غرور بشه، پس این خطر رو برای افرادی که تازه میخوان شروع کنن باید گوشزد کرد!

        

22