فانتزیهای پیشنهادی یه فانتزیخون :)
21 کتاب
تو این لیست یه سری از بهترین فانتزیهایی رو که خوندم آوردم، که انشاءالله با خوندن کتابهای بیشتر به روز میشه :)
من خودم همهٔ خارجیها رو زبان اصلی خوندم (غیر از مومو که زبان اصلیش آلمانیه! و داستان بیپایان که در واقع ترجمهٔ انگلیسیش رو خوندم)، ولی اینجا نسخهٔ ترجمهشده رو گذاشتم.
موارد ترجمهنشده رو هم آوردم، خدا رو چه دیدی! شاید یه روزی ترجمه شدن :)
البته یه سری از ترجمهشدهها هم تا الان فقط نسخهٔ چاپیشون اومده، اونم با قیمت بسیار بالا! و با وجود اینکه خیلی دوستشون دارم جدا نمیتونم توصیه کنم مثلا ۶۰۰ تومن پول بدید برای خرید فلان کتاب! امیدوارم هر چه زودتر نسخهٔ الکترونیکی و یا ارزونتر این موارد هم موجود بشه....
در مورد چند جلدیها هم فقط جلد اول رو آوردم، که شامل این موارده: هری پاتر (۷ جلد)، آلکاتراز در مقابل کتابداران شرور (۶ جلد)، دروازه مردگان: قبرستان عمودی (۳ جلد)، ناجیان: پولاددل (۳ جلد، یه نکته: ترجمهٔ این مجموعه اصلا خوب نیست، تو مرورم دربارهش توضیح دادم)، The First Girl Child (۲ جلد)، شب زمستانی (۳ جلد)، A River Enchanted (۲جلد)، مهزاد: آخرین امپراطوری (۳ جلد)، مهزاد: آلیاژ قانون (۴ جلد، این در واقع عصر دوم مهزاده و باید بعد از سه جلد عصر اول خونده بشه!)، The Golem and the Jinni (۲ جلد)، ارباب حلقهها: یاران حلقه (۳ جلد)، آرشیو استورملایت: طریق شاهان (فعلا ۴ جلد).
البته توجه کنید که یه سری از اینا رو تو ترجمه چند قسمت کردن! مثلا طریق شاهان خودش در واقع یه جلده که ترجمهش تو دو سه قسمت چاپ شده، و من وقتی میگم ۴ جلد یعنی ۴ جلد اصلی!
🔅🔅🔅🔅🔅
ترتیب کتابها «تقریبا» از آسان به سخته 😄 یعنی اون آخرهای لیست با فانتزیهای پیچیدهتری طرفیم :) البته این رتبهبندی اونقدرم دقیق نیست، مخصوصا موارد نزدیک به هم اونقدرها تفاوتی با هم ندارن. ولی مثلا تفاوت بین اول فهرست تا آخرش زیاده.
بنابراین، برای کسایی که تازه میخوان فانتزی رو شروع کنن شاید کتابهای آخر لیست انتخاب خوبی نباشه 🤔
🔅🔅🔅🔅🔅
نکتهٔ دیگه اینکه تو این فهرست اصولا مخاطب بزرگسال مد نظر بوده، ولی یه سری از کتابها برای کودک و نوجوان کم سن و سال هم مناسبه.
اینا در واقع در اصل کتاب نوجوانن، ولی کتاب نوجوانی که به نظرم برای آدم بزرگسال هم میتونه جذاب باشه، خودم که اصولا خیلی ازشون لذت بردم :)
مثلا هری پاتر، آلکاتراز، مومو و داستان بیپایان.
با این حال، اگه بزرگسالی هستید که اصولا با کتابهای نوجوان حال نمیکنید، شاید این دسته از کتابها براتون مناسب نباشه! البته که به نظرم خیلی اشتباه میکنید 😂
بقیهٔ موارد هم اگه بحث سانسور رو در نظر بگیریم برای نوجوونهای بزرگتر هم مناسبه، ولی اونایی که ممکنه یه سری حساسیتهایی روش باشه به طور خاص این موارد هستن (من اصولا نسخهٔ ترجمهشدهٔ بعضیها رو ندیدم و چیزی که میگم بر اساس نسخهٔ زبان اصلیه):
❗The First Girl Child
❗خرس و شباهنگ: بیشتر به خاطر صحنههای جلدهای بعدی
❗A River Enchanted
❗A Study in Drowning
❗پیکارگسل
❗مهزاد (عصر اول): یه مقدار خشونتش شاید زیاد باشه و فضای تاریکی داره (همون دارک 😄)، ولی از نظر صحنههای جنسی کاملا تمیزه.
❗مهزاد (عصر دوم): باز از لحاظ صحنههای جنسی تمیزه، خشونتش هم بالا نیست، ولی یه شخصیت فرعی همجنسگرا داره... پرداختش خیلی کمه ولی بالاخره هست...
🔅🔅🔅🔅🔅
به اینم دقت کنید که اینطور نیست که از نظرم همهٔ این کتابها با هم برابر باشن، بعضیا خوبن، بعضیا خیلی خوبن و بعضیا عااااااالی هستن :) ولی خب همهشون طوری هستن که اگه کسی بگه فانتزی خوب میخوام بهش میگم اینا رو بخون :)