یادداشت ریحانه سادات علوی
1403/10/4
امروز دوشنبه ٣ دی کتاب ترجمه الغارات(سال های روایت نشده از حکومت امیرالمومنین) رو تموم کردم. اول بگم مقدمه کتاب که به قلم آقای پناهیان هست، خیلی عالی بود، بسیار کامل و دقیق سیر محتوای کتاب رو شرح می دهد، که باعث میشه مخاطب موقع خوندن کتاب بدونه الان کجای تاریخ ایستاده و قراره چی بشنوه. اگر بخوام توضیح مختصری بدم غارات دو سال پایانی حکومت امیرالمومنین(ع) یعنی بعد جنگ های جمل و صفین و نهروان هست که این کتاب به بررسی رفتار مردم کوفه و اقدامات معاویه در این دو سال می پردازد. نکته ای که در مقدمه بهش اشاره شده بود و خیلی تامل برانگیز هست، اینه که اگر ما بخوایم مقدمه ساز ظهور باشیم، باید بتونیم از مشکلاتی که امت اسلام در دوران غارات بهش مبتلا بود به سلامت عبور کنیم. باید تاریخ رو بدونیم و بخونیم، واقعا شناخت صحیح اسلام بدون مطالعه تاریخ رسول خدا(ص) و فهم وقایع دوران امامت امیرالمومنین(ع) ممکن نیست. اگر می خوایم مثل مردم کوفه در زمان حضرت علی(ع) نباشیم باید با خوندن تاریخ نحوه تعامل و واکنش های خودمون رو در برابر امام مون تنظیم کنیم. خیلی دوست دارم چندتا از ویژگی های مردم کوفه که باعث شد در امتحان غارات سربلند نشوند، رو بگم ولی جلوی خودمو میگیرم که هم ترغیب بشید کتاب رو بخونید هم معرفی ام خیلی طولانی نشه. 😊 ضمنا متن کتاب خیلی روون بود، واقعا خوب ترجمه شده، صفحه آرایی و فونت و رنگ هم از نظرم خوب بود.