یادداشت سید مهدی فاضلی

                🔰نخل و نارنج

به یقین مسیری که علما و فقها در دوران حیات خود طی کرده اند،آسوده و بدون سختی نبوده است.رسیدن به چنین درجات والایی در علم و دانش و اثرگذاری،راهی پر پیچ و خم باید داشته باشد که به وسیله تقوا از آن می‌شود سربلند گذشت.

در کتاب نخل و نارنج به قلم روان و بسیار دلنشین آقای وحید یامین پور،مروری بر بخش های مختلف زندگی خاتم الفقها شیخ مرتضی انصاری داریم.
در این کتاب به خوبی شخصیت علمی شیخ اعظم به تصویر کشیده شده است و میتوان سرمنشأ آن اثرگذاری که اکنون از طریق دانش و علم حضرت انصاری به واسطه تالیفات ایشان برجای مانده را به خوبی درک کرد.
زهد و تقوا از دیگر ویژگی های شیخ اعظم هستند که قطعا در درجه و محبوبیت آن حضرت تاثیرگذار بوده و وقایع جالبی را در کتاب شاهد هستیم که یکی از علل چنین وقایعی حتما این دو ویژگی ست.
عشق و علاقه شیخ انصاری به اساتید خویش و حساسیتی که ایشان در رفتار و کردار و گفتار خویش به اساتید دارد در کتاب به خوبی بیان شده.
چاشنی و شیرینی کتاب هم آنجایی گل میکند که شیخ در کنار همسر و مادر خود به گفت و گو در می آید.مکالمات آنها به قدری شیرین و احساسی و سرشار از عشق هستند که توجه مخاطب را جلب میکند و نفسی تازه به خواننده برای ادامه دادن میدهد.

در پایان هرچند که این کتاب بر پایه ی خیال نویسنده نوشته و نگاشته شده است اما چنین مسیر پر پیچ و خم برای علمای اثرگذاری (همچون شیخ مرتضی انصاری) در زندگی به صورت خیال و رویا نیست.


برشی از کتاب:
شیخ لرزید و دانست که سیدعلی از چه چیز سخن میگوید.
-در مدرس تو کسانی خواهند نشست که هرکدام بار بزرگی را در آینده به دوش خواهند کشید؛بعضی هم اکنون طفل‌اند و سالیانی بعد به تو خواهند پیوست.تو هم باید خود را باغبانی کنی و هم آنها که در باغ تو می‌رویند.پیش تر در رویا به تو گفته بودم از چشمه ای که مولایمان در قلبت به جوش آورده ، دو رود برای همیشه جاری خواهد شد؛آن طور که هر طالب علمی که بخواهد در زمره مجتهدان شریعت حقه باشد،باید از آن دو رود سیراب شود؛ دو کتاب که عیار فقه اهل بیت علیهم السلام خواهد بود.
+و تا آن زمان چگونه خواهیم بود؟
-ما با هم خواهیم بود؛ حتی در همان آرامستان ابدی در باب القبله حرم مولایمان.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.