یادداشت زهرا دشتی

                خوب خوانش دوم کتاب برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال هم تموم شد و حالا وقتشه ازش صحبت کنم. من به دلیل مشغله فراوانی که در سال جاری داشتم دنبال روش بهتری برای برنامه‌ریزی بودم. اسم این روش رو قبلا به واسطه‌ی اینستاگرام دوستان شنیده بودم منتها چون خیلی طرح‌های گل و بلبلی ازش دیده بودم جدی نگرفتم(بر عکس خیلی افراد، این همه رنگی و نقاشی باعث جذب نشدنم بود) تا اینکه فشار مشغله‌ها باعث شد بخوام یه تحقیق حداقلی داشته باشم. با عزیزی که کمی ازش می دونست صحبت کردم و بعد پیج مترجم کتاب رو فالو کردم. از اونجا که فیلم کمتر از متن جذبم می‌کنه نتونستم با ویدیوهای آموزشی خانم نجاری ارتباط بگیرم و تصمیم گرفتم مستقیم به سایت کتاب مراجعه کنم و در نهایت چون باز کتاب برام جذاب‌تر از سایتها هست، کتاب رو تهیه کردم و مطالعه شروع شد و باعث شد با همه وجود از این عدم علاقه ام به فیلم و سایت خوشحال باشم چون کتاب، به صورت منظم و اصولی، در کنار توضیح روش و چگونگی کارکرد دفتر، به فلسفه هم پرداخته. اینکه چرا این همه دقت در زندگی که با روش بولت ژورنال ثبت می شه مفیده و چطور کمک می کنه بحرانهای فلسفی زندگی‌مون، دلایل شکست‌ها و اندوه و رنج هامون و علایق و استعدادها رو بفهمیم و به خودشناسی و در ادامه خودسازی ما کمک می کنه. در واقع این متد، یک ابزاره، ابزاری که علاوه بر برنامه‌ریزی معمولی برای کارها، اگر ازش درست استفاده بشه می تونه ابزاری برای آینده دور و زندگی باشه.
بولت ژورنال حرف عجیب و غیرعادی و خارق العاده ای رو مطرح نمی‌کنه. بلکه به صورت ساختاریافته و منظم و ... همه اون چیزها و روشهایی که به صورت پراکنده و ناقص کمکمون می.کردند رو جمع آوری کرده و در نهایت یک مجموعه شسته رفته اما قابل توسعه و شخصی سازی شده به شما ارائه می ده که می‌تونید مطابق با نیاز خودتون، اون رو بهینه کنید. 
و خبر خوش (برای امثال خودم) اینکه برای این کار فقط به یک خودکار و یک دفتر نیاز دارید و سواد نوشتن و توانایی کشیدن خط صاف (یک خط‌کش سبک یا یک مقوای نازک و صاف هم خوبه) و نه هزاران ماژیک و هنر نقاشی و ... هرچند که اگر دوست داشته باشید، تا جایی که منجر به انحراف از دلیل اصلی استفاده از بولت ژورنال نشده، می تونید نقاشی هم بکشید!
کتاب تقریبا همه چیزهایی که برای شروع لازم دارین رو به شما می‌گه و همون بار اول می تونید گام به گام مطابق نظر نویسنده پیش برید و با اتمام کتاب، دفترتون اماده باشه. با این همه اگر مثل من فولیای نفهمیدن دارین شاید لازم باشه یکبار کل کتاب رو بخونید، نوت‌برداری کنید و بار دوم بی دغدغه نوت برداری باز بخونید و عمیق بشین و کار رو شروع کنید و دفترتون رو بسازید. هرچند بعضی ها ترجیح می‌دن در خوانش سوم شروع کنند. خوشبختانه جامعه بولت ژورنال هم وجود داره و اونجا ابهامات و سوالاتتون رو می تونید برطرف کنید یا حتی برای مشکلان خاصی که نتونستین با بولت ژورنالتون حلش کنید از افراد اونجا کمک بگیرین چون ممکنه کس دیگه‌ای مثل شما به اون مشکل رسیده باشه و تونسته باشه دفترش رو طوری شخصی سازی کنه که در حل اون مسئله کمکتون کنه و شما بتونید ازش ایده بگیرید. 
مترجم کتاب خانم نجاری هم مطالب آموزشی خوبی گذاشته و گویا به سوالاتتون هم پاسخ می‌ده.
ترجمه هم خوب و خواناست. چاپ کاغذی کتاب خوب و رضایت بشه، اما نسخه موجود در طاقچه از لحاظ تصاویر ضعیف بود. من خوانش اول رو از طاقچه داشتم و بعد که از مفید بودن کتاب مطمئن شدم نسخه کاغذی رو تهیه کردم. این کتاب کم حجم (حدود ۳۰۰ صفحه) ارزش یکبار خوانده شدن رو داره. در هر شرایطی که هستین، شاغل خانه‌دار دانشجو، دانش آموز، بیکار یا ... توصیه می کنم این کتاب رو حتما بخونید (توصیه خودم) و اگر به نظرتون خوب بود، چند ماهی ازش استفاده کنید(توصیه نویسنده) و بعد در مورد استفاده دائم ازش، تصمیم گیری کنید. و باز تاکید می کنم این یک ابزار هست که هدفی رو دنبال می کنه، با درگیر شدن در نمایشی کردنش، تزیین کردن یا ... هدف رو گم نکنید و این ابزار جالب رو بی‌استفاده یا حتی هزینه ساز (زمانی و روانی) نکنید.
حتما این کتاب رو بخونید.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.