یادداشت Teu

1402/6/12

سنگدل
        "برای من" سنگدل کتابی بود که بزرگش کرده بودند، بی‌جهت. از خوبی‌های این کتاب نمی‌گم چون فکر کنم به اندازه‌ی کافی گفته و شنیده شده و تنها از چیزهایی حرف می‌زنم که نسبت بهشون گلایه دارم.
شخصیت پردازی برای من اونقدری کامل انجام نشده بود که بگم تونستم با شخصیت‌ها انس بگیرم یا حتی حداقل شناختی ازشون داشته باشم. اما تا اون حدی که از شخصیت‌ها دیدم و خوندم، باید بگم که: شخصیت‌ کاترین روی مخ بود (من رو ببخش کاترین! خیلی سعی کردم دوستت داشته باشم) و به عنوان شخصیت اصلی داستان نمیتونستم حس مثبتی نسبت بهش داشت باشم و بگم که سزاوارِ این شخصیت اصلی بودن هست؛ چون به شدت تکلیفش با خودش روشن نبود، نمیتونست بفهمه که واقعا چی می‌خواد و برای چیزی که می‌خواد چطوری نهایت تلاشش رو بکنه و بی‌نهایت سردرگم بود. به شخصیت جست (دلقک) هم حتی اونقدری پرداخته نشده بود که بتونم بگم حتی قضاوت شخصیم ازش چیه. من فقط تونستم تا حدودی شخصیت هاتا رو درک و باهاش ارتباط برقرار کنم.
روند داستان روانم رو فرسایش می‌داد و واقعا تموم کردن سنگدل برام عذاب بود. ناگهانی تند شد و حجم زیادی از اطلاعات رو به مخاطب ارائه داد؛ انگار -طوری که من احساس کردم- نویسنده فقط می‌خواست داستان رو هرچه سریعتر پیش ببره تا پرونده‌ش رو ببنده. تا به مقطعی از داستان که رسید، رگبار شلوغی از رازها و ناگفته‌های داستان گفته شدند و متاسفانه این بیان طوری بود که گفتن ناگفته‌ها برای منِ خواننده جالب و جذاب واقع نشد.
و در پایانِ کتاب.. خب برای من طوری نوشته نشده بود که با خوندنش قانع بشم که در وجود کاترین انتقام و تنفر شدیدی هست. بهتره بگم حتی عشق کاترین هم به صورت قانع‌ کننده‌ای نمایش داده نشده بود.
با احترام به سلیقه‌ی دوست‌داران این کتاب باید بگم که: ای کاش این کتاب این‌قدر عالی جلوه داده نمی‌شد.

مُحیصا

1403/2/28

در بهترین حالت معمولیه. و خواهرمم موقعی که میخوندنش از روند کند و عذاب آور اوایل کتاب شکایت می کرد

1403/2/28

درسته

زینب🌼

1403/2/30

وای بالاخره یکی رو پیدا کردم که با من درمورد این کتاب همنظر باشه! البته،یه اختلاف نظر جزئی هم داریم. هاتا غیرقابل درک ترین کارکتر برای من بود😅

1403/2/30

به نظرم* درک یه چیز شخصیه و متفاوته توی آدما و بیشتر روی ارتباط برقرار کردن با شخصیت تمرکز میکنه(اینکه تفاهمی می‌بینیم یا نه)، ولی خب اینکه قابل شناخت باشه یا نه چیزی هستش که یه طورایی کلی تر و همگانی تره..