یادداشت امین پازوکی
1402/6/25
کتاب مردان و رجزهایشان در مورد مردانی است که در راه یاری دین خدا و حمایت از امام بر حق خویش حضرت ابا عبداللّه الحسین علیه السلام دست از جان خویش شستند و آن را هدیهی دوست نمودند. این کتاب با مقدمه جناب آقای سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا) شروع میشود که به توضیح کامل «رجز» میپردازد؛ که رجز به چه معنی است و چه کاربردی دارد و در کجاها استفاده میشده است. مقدمهای کامل و گویا. پس از پایان مقدمه به نوشتههای آقای سید مهدی شجاعی میرسیم. این نوشتهها که هر کدام دارای یک عنوان است، به بررسی شهیدان کربلا میپردازد. ابتدا نام آن شهید بزرگوار را میآورد و یک توضیح که او چه کسی هست و دارای چه صفات و ویژگیهایی است. دارای چه نسبی است و چگونه با امام همراه شده. سپس رجزهایی که شخص مورد نظر خوانده است را، هم به زبان عربی و هم به زبان فارسی میآورد. سپس به جنگاوری و دلاوری آن ناصر حجت خدا و نحوه شهادت او اشاره میکند. در مورد بعضی از شهیدان، سلام حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه را که در زیارت ناحیه مقدسه آمده است را میبینیم. میتوان گفت که این کتاب یک شرح حال کوچک از یاران امام حسین علیه السلام است که چه کسی بوده و چه گفته و چه کارهایی انجام داده و چگونه به شهادت رسیده است. و حضرت امام حسین علیهالسلام و حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه در مورد او چه گفتهاند و در حقش چه دعایی کردهاند. باشد که ما هم بتوانیم مانند آن بزرگواران از امام زمان خویش با جان و دل دفاع کنیم. امین پازوکی