بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت مجتبی شاهسون

                نامگذاری های شهری، همیشه از جمله موضوعاتی بوده است که کمتر به آن توجه شده با این وجود، اهمیت بسیاری داشته و در نتیجه ی بسیاری از سیاست ها و تغییرات اجتماعی نیز به شکل عامدانه و معنی داری دچار تغییر شده است. مجید فولادیان پژوهشگر و جامعه شناس با همکاری نفیسه روشندل، از دانشجویان جامعه شناسی کتاب را در این موضوع به رشته تحریر در آورده اند. بنظر می رسد این کتاب حاصل یک تحقیق اجتماعی مفصل است و با کمک همکاران پژوهشی نوشته شده است. 
در این کتاب، نویسندگان به صورت مفصل و دقیق تاریخ نام گذاری ها و باز نام گذاری ها در شهر تهران را بررسی کرده اند. منتها تنها ان دسته از نام گذاری ها مورد بررسی قرار گرفته اند که خبر آن در اخبار روزنامه ی اطلاعات مطرح شده است. بنابراین، تنها یک سده از تاریخ تحولات نام گذاری مورد بررسی قرار گرفته. در واقع،  از سال 1300 تا پایان سال 1399، تحولات اخبار مرتبط با نام گذاری ها در شهر تهران در اخبار روزنامه اطلاعات مورد بررسی قرار گرفته است. البته قابل ذکر است که برای 5 سال ابتدایی سده، از 1300 تا 1305 ، به جهت نبود روزنامه اطلاعات، از چند روزنامه دیگر استفاده شده است.
کتاب حاضر، با عنوان نبرد پنهان نام ها، که حتی عنوان آن نیز مفهومی سیاسی به خود گرفته است در 6 فصل تنظیم شده است. در هر فصل یکی از شاخص های مورد نظر برای نام گذاری مورد بحث قرار گرفته است که شامل نام گذاری اماکن و خیابان های شهر تهران، باز نامگذاری های شهر، تقسیم نام های اماکن و خیابان ها بر اساس زنانه یا مردانه بودن و نام اشخاص زنده یا متوفی بر این اماکن، می باشد. در فصل پایانی نیز، نویسندگان به اعتراض ها و مقاومت هایی پرداخته اند که علیه نام گذاری مشخصی صورت گرفته است. در هر فصل یکی از این موضوعات به همراه تصاویری از اخبار مورد نظر، توضیح داده شده.

        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.