بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت علی فروتن

                 نویسنده در پی توصیف مفهوم مغالطه و معرفی انواع مغالطه است. علی‌اصغر خندان در مقدمه کتاب به تعریف و تاریخچه مغالطه می‌پردازد و سپس انواع مغالطات را با دسته‌بندی مبتنی بر کاربرد و به کمک مثال‌های مختلف معرفی می‌کند.

فصلهای این کتاب عبارت‌اند از: تبیین‌های مغالطی، ادعای بدون استدلال، مغالطات مقام نقد، مغالطات مقام دفاع و مغالطه در استدلال (شامل مغالطات صوری، مغالطات ناشی از پیش‌فرض نادرست و مغالطات ربطی).

در هر فصل، مغالطات زیرمجموعه هر نوع به‌تفصیل و همراه مثال شرح داده شده است. 

هرچند نویسنده برای معرفی و تشریح انواع مغالطات تلاش کرده است، در بخشهایی از کتاب، به‌ویژه در مثال‌های مرتبط با گرایش دینی نویسنده، نشانه‌هایی از تعصب مذهبی دیده می‌شود.

مطالعه کتاب احتمالاً برای علاقه‌مندان به تفکر منطقی و انتقادی و پژوهشگران علوم انسانی سودمند خواهد بود.

گزیده‌ای از کتاب:
«مسموم کردن چاه»، به‌عنوان یک مغالطه، چنین است که کسی ادعایی کند و برای جلوگیری از اعتراض و مخالفت دیگران، صفت مذمومی را به مخالفان آن ادعا نسبت دهد و به این ترتیب، همه آنها را قبل از این که سخنی گفته باشند، در جای خود بنشاند؛ زیرا اگر کسی بخواهد سخنی در اعتراض به گوینده مطرح کند، گویا خود را به‌عنوان مصداقی برای آن صفت مذموم معرفی کرده است.

[مثال] هرکسی به‌جز افراد بی‌هنر و مخالفان رشد فرهنگی قبول دارد که در کشور ما بودجه کمی به فعالیت‌های هنری اختصاص می‌یابد.

این مرور مبتنی بر نظر «شخصی» مرورنویس است.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.