یادداشت زهرا دشتی
1403/6/30
کتابی که هر برنامهنویس باید بخونه! شاید این جمله خیلی تبلیغاتی باشه، راستش قبل از این که خودم این کتاب رو بخونم، وقتی این جمله رو در مورد این کتاب شنیدم چنین حسی داشتم اما الان به جرات میگم که این جمله، اصلا تبلیغاتی نیست و یک توصیه حرفهای است. بخشی از حرفهای این کتاب رو، قبلا در کتب دیگه، بعضا با ادبیات تخصصیتر خونده بودم. مخصوصا در حیطه تست و ریفکتور. اما خیلی از مباحث تازگی داشت. به ویژه مباحث مربوط به حوزه مدیریت پروژه، چگونگی همکاری تیم، چگونگی ارتباط با کاربران و .... بسیار جذاب و اثر گذار بود. من ویرایش اول کتاب رو نخوندم اما برای من بسیار جالب بود که نویسندههای کتاب، بر اثر بیست سال تجربه، بعضی نظرات گذشته خودشون رو نقض می کردند و اعلام میکردند که اشتباه کردند و بعد، بر اساس تجارب جدیدشون اطلاعاتی رو در اختیار خواننده میگذاشتند. مثالهای ملموس کتاب، خواننده رو در درک بهتر کتاب یاری میکرد. در مجموع کتابی است که توصیه میکنم بخونید. حتی اگر ویرایش اول رو خوندید، حتما ویرایش دوم رو مطالعه کنید. خیلی دوست دارم بعدها، مجددا این کتاب رو بخونم و ببینم چقدر تونستم توصیههای کتاب رو، عملیاتی کنم.