یادداشت آروشا دهقان

پروشات: داریوش دوم و سوداهای خام یک زن
        اگر از فواد فاروقی کتابی خوانده باشید می دونید که معمولا شخصیت ها تاریخی هستند اما داستانی که گفته میشه بیشتر از رمان تاریخی، شکل خیالی داره.
و اگر با فواد فاروقی آشنا باشید این رو هم می دونید که بهترین کتابش پانته آ هست و دیگه چیزی مانند اون ننوشته.
اما پروشات...
پروشات برای من کتاب جذابی نبود. جنبه ی خیالیش انقدر پررنگ بود که اصلا نمی تونستم اون رو به شکل یک رمان تاریخی ببینم. نقش پروشات در تاریخ آشکاره اما نویسنده دست و پا می زد و خیلی سخت تلاش می کرد تا تمام تاریخ هخامنشی رو در دسیسه های این زن خلاصه کنه. این همه اغراق رو اصلا دوست نداشتم و به نظرم جذابیتی هم به داستان نداده بود.

تخیل در آثار فاروقی بر جنبه تاریخی رمان هاش شدیدا غالبه. صرفا داستان مینویسه بر بستر تاریخ و خیلی با سیر و وقایع تاریخی کاری نداره .و واقعا هم رمان نویس و داستان نویس خوبی هم هست.
من دو سه تا کتابش رو واقعا رمان تاریخی میدونم ، یکی همین پانته آ که فرمودید ، بعدیش داریوش و دختران کوروش و یکی دو اثر دیگه که الان خیلی خاطرم نیست.
اما آثاری مثل نادر مرد حماسه ها اصلا رمان تاریخی به معنای واقعی کلمه نیست.
مثلا در همین کتابی که نام بردم ، جز ۵ صفحه آخرکتاب اصلا از نادرشاه و جنگها و فتوحاتش حرف نمیزنه.