یادداشت آروشا دهقان
1401/12/14
دربارهی گردونهی مهر و پیشینهی ایرانیش بیاطلاع نبودم اما تابستان سال ۱۳۹۶، بعد از این که خواندن این کتاب رو به پایان رسوندم، چند لحظه چشمانم رو بستم. نفس عمیقی کشیدم و گفتم: عجب بخت بزرگی نصیبم شد. چرا بخت؟! چون خیلی اتفاقی در نمایشگاه کتاب به سمت غرفهی انتشارات فروهر کشیده شدم و خیلی اتفاقیتر، این کتاب، با طرح جلد سادهش، تنها مورد روی میزشون بود که توجهم رو جلب کرد. اون زمان داشتم روی نوشتن اولین رمانم کار میکردم و به شدت نیاز داشتم دربارهی مهرپرستان و باورهاشون بدونم؛ چیزی که خیلی کم ازش اطلاع داریم و اکثر کتابها هم مطالبی تکراری رو بازگو میکنند. کتاب "نشان راز آمیز" بخت بزرگ زندگی من بود که در زمان درست به دستم رسید. من اون رو انتخاب نکردم، او بود من رو انتخاب کرد تا بخونمش. "نشان راز آمیز" نه تنها کلی اطلاعات دربارهی گردونهی مهر به من داد، که دید تازهای هم دربارهی پیروان آیین مهرپرستی و باورهاشون در ذهنم ایجاد کرد. نمیگم خواندن این کتاب برای شناخت کافیه چون باور دارم که هیچ کتابی به تنهایی بس نیست اما "نشان راز آمیز" کتابیه که به شما نگرش میده و کمکتون میکنه مطالب منابع دیگه رو بهتر تحلیل کنید. قطعا به هر کسی که شیفتهی آیینهای کهن ایرانیه پیشنهادش میکنم. به کسانی هم که علاقه یا مطالعهای در این زمینه نداشتند پیشنهادش میکنم. تردید ندارم که شیفتهش خواهید شد.