یادداشت zed_bml

zed_bml

1402/05/14

                در این کتاب، تحلیل‌های گوناگون متفکران جهان اسلام در مورد قیام امام حسین (ع) و هدف حرکت ایشان، بررسی و نقد و تبیین شده است که هیچ کدام از این تحلیل‌ها نتوانسته‌اند تمام ابعاد و زوایای حرکت امام حسین‌ علیه‌السلام را معرفی کنند.
نویسنده با دقت در تفاوت معنای «هدف» و معنای «انتخاب»، به تحلیلی کامل از حرکت امام حسین (ع) می‌پردازد و مسائل بنیادی را که صاحب هر نظریه مفروض گرفته، نقد کرده و به این سؤالات پاسخ می‌دهد که آیا امام قیام کرد یا مجبور به قیام زود هنگام شد؟ آیا این حرکت هدف امام بود یا بهترین انتخاب او در آن شرایط بود؟
.
اولین لازمه‌ی خواندن آثار مرحوم صفایی حائری انس داشتن با قلم و شیوه نگارش و البته جهان بینی ایشان است که شاید در ابتدا کمی در مسیر خواندن دست انداز ایجاد کند (مخصوصا اگر ذهنی منظم و طبقه بندی شده دارید) بنابراین اگر تا کنون کتابی از ایشان نخوانده‌اید پیشنهاد می‌کنم به سراغ این کتاب نروید و با کتابی مثل روابط متکامل زن و مرد و یا انسان در دو فصل خواندن آثار ایشان را شروع کنید.
و اما این کتاب: در فصل اول به طور کامل و مبسوط جهاد، معنای آن ، ضرورت ، مصادیق ، و جایگاه آن در نظام تربیتی شرح داده است و بعد در فصل دوم قیام امام حسین علیه‌السلام با آن بینشی که در فصل اول کسب شده تحلیل می‌شود. این فصل چینش منظمی دارد و مرحله به مرحله اقدامات امام و در کنارش فروض عقلانی دیگر بررسی شده و دلیل بهترین بودن آنچه امام انجام داده‌اند بیان می‌شود. از عاشورا و دلایل قیام امام‌ حسین علیه‌السلام بسیار شنیده‌ایم و شاید چیزهایی هم به غلط! اما این کتاب خط کشی برای جداسازی تحلیل درست از نادرست ارائه می‌دهد.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.