بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت محمدحسین شربتی

                کتاب حاضر، یک پژوهش کلی و مختصر از اصطلاحات حدیثی در نگاه و عقیده‌ی دو فرقه شیعه و سنی است. به دلیل حجم خوب کتاب و قابل فهم بودن مطالب آن، به عنوان یکی از منابع آموزشی در دانشگاه ها و موسسات علمی آموزشی به کار گرفته می‌شود. 
کتاب حاضر در چهار فصل نگاشته شده است؛ فصل اول: مباحث مقدماتی. در این فصل، علم درایه را تعریف و هدف این علم را بیان می‌کند. یک نگاه کلی از دیدگاه شیعه و اهل سنت هم به آن دارد و در نهایت از نگاه تاریخی هم نگاهی به این علم می‌اندازد. 
فصل دوم: مفاهیم اولیه. همان گونه که از اسم این بخش پیداست، به توضیح مفاهیم علم درایه می‌پردازد. از نکات مثبت هم این است که تعریف شیعه را در کنار تعریف اهل سنت می‌آورد و مقایسه کردن تعاریف را بسیار راحت می‌کند. 
فصل سوم: تقسیمات خبر. در این فصل، ابتدا حجت بودن خبر را مطرح کرده و بعد از آن، خبر را تقسیم بندی می‌کند به دو قسمت متواتر و واحد (نام دیگر واحد، آحاد است). سپس خبر واحد را تقسیم بندی می‌کند. در کتاب حاضر بر اساس 9 ویژگی تقسیم بندی می‌شود هم‌چون: تعداد راویان، گوینده اصلی روایات، اتصال و انقطاع سند، با توجه به وجود مخالف، با توجه به ویژگی های ساختاری و سندی و....
فصل چهارم و آخر کتاب: مباحث تکمیلی. در این بخش، مباحثی را بیان می‌کند که مکمل مباحث قبلی است. مباحثی که بیشتر به صورت پراکنده هستند هم‌چون: طرق تحمل حدیث، طرق هشتگانه تحمل حدیث، شیعه و طرق تحمل حدیث و....
از دیگر ویژگی های مثبت این کتاب این است که در آخر هر بخش، خلاصه مطالب را جمع آوری کرده و به صورت مختصر و موردی بیان می‌کند و سپس چند تمرین می‌دهد تا فقط خواننده روزنامه وار کتاب نباشیم و به صورت عملی فراگیریم.

        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.