یادداشت آروشا دهقان

        بیاید بشینید پای ممبر که می‌خوام تجربیات ارزنده‌م از شش سال حضور در مجامع آکادمیک + دو سال حضور در مجامع غیر آکادمیک فیزیک رو همینجوری مفت در اختیارتون بذارم؛ باشد که پند گیرید!
در جامعه‌ی فیزیک‌پیشگان (شامل فیزیکدان و فیزیک‌خوان) همیشه گروهی هستن که مردم غیر فیزیک‌پیشه عاشقشونن و فیزیکی‌ها سایه‌شون رو با تیر میزنن. یکی از این افراد جناب میچیو کاکوئه که فامیلیش هیچ ربطی به شیراز قشنگمون نداره.
آقای کاکو از بنیانگذاران نظریه‌ی ریسمانه ولی شهرتش به خاطر برنامه‌های تلویزیونیش و بازگو کردن مفاهیم فیزیکی به زبان خیلی خیلی خیلی ساده است؛ همون چیزی که فیزیکی‌ها به خاطرش ازش متنفرن چون آسمون ریسمون رو به هم می‌بافه و انقدر از فیزیک دور میشه که فقط یک جنبه‌ی نمایشی از همه چیز باقی می‌مونه؛ تازه گاهی اون هم درست نیست! البته نه اونقدر نادرست که در درک عمومی از فیزیک تغییری ایجاد کنه ولی قابلیت این رو داره که فیزیک‌پیشه‌ها رو دیوانه کنه.
هدف کاکو در این کتاب اینه که نشون بده ناممکن یک مفهوم نسبیه و خیلی از چیزهایی که بشر نشدنی تصورشون می‌کرد الان دست‌یافتنی شدن. بعضی چیرها هم هستن که ناممکنن چون قوانین فیزیک رو نقض می‌کنن و اگر بتونیم ثابت کنیم این‌ها امکان پذیر هستند یعنی قوانین فیزیک مشکل داره!
مطالب این کتاب در مجامع علمی جایی نداره و صرفا تخیلات نویسنده از آینده و ممکن شدن ناممکن‌هاست. 
نمیگم این کتاب به درد نمی‌خوره و اگر بخونید سرتون کلاه رفته یا وقتتون تلف شده. قطعا مطلب زیادی داره که دوستش خواهید داشت. اگر اطلاعاتتون از فیزیک کمه این کتاب می‌تونه شما رو علاقه‌مند کنه تا سراغ پژوهش‌های بهتر برید
اما
از اون کتاب‌هایی نیست که خواندنش رو توصیه کنم؛ به تمام دلایلی که بالاتر گفتم.
      
3

11

(0/1000)

نظرات

طه

طه

1402/1/14

همین مسأله در باب فلسفه و همچنین عرفان هم وجود دارد. 
کسانی که در فضای عمومی ایران و میان کتاب‌خوانان نامتخصص معمولا مطرح می‌شوند، تقریبا هیچ جایگاه و پایگاهی نزد متخصصان ندارند.
3

0

متاسفانه همینطوره. 
عرفان، فیزیک، روانشناسی و...
کتاب‌هایی که از نظر علمی ارزش کمتری دارند اغلب مخاطب بیشتری جذب میکنن و بیشترشون این جذب عجیب رو مدیون تبلیغات ناشرها و بلاگرها هستند. 

0

طه

طه

1402/1/15

بله همینه...
شاید درصدیش به این خاطر باشه که در ایران ارتباطی بین دانشگاه و حوزه‌ی عمومی تقریبا وجود نداره.
شما در غرب کسانی مثل چامسکی رو می‌بینید که در حوزه‌ی عمومی هم بروز و ظهور داره.
کتاب‌هایی مثل "the worlds religions" هیسوتن اسمیث که از بزرگ‌ترین دین‌پژوهان اواخر قرن بیستم بود، حدود سه میلیون نسخه فروش می‌ره!
اما متاسفانه اوضاع ما در این یک مورد هم خوب نیست...
شاید به این خاطر باشه که خیلی از دانشگاهی‌های ما خودشون زردن! 

0

بله درست می‌فرمایید. بسیاری از دانشگاه‌های ما زردن
و تقریبا هیچ اهمیتی نداره که سطح سواد دانشجو چه تغییری بکنه. همین که بتونه چندتا چیز رو حفظ کنه و نمره‌ی خوبی بگیره بسه.🥲😔 

0

بله درست می‌فرمایید. بسیاری از دانشگاه‌های ما زردن
و تقریبا هیچ اهمیتی نداره که سطح سواد دانشجو چه تغییری بکنه. همین که بتونه چندتا چیز رو حفظ کنه و نمره‌ی خوبی بگیره بسه.🥲😔
2

0

طه

طه

1402/1/15

دانشگاه تهرانش هم زرده...
تو ایران اگر کسی کار کنه خودش کرده. 

0

🥲🥲 

0