یادداشت سامان

سامان

سامان

اسرار گنج دره جنی: یک داستان از یک چشم انداز
        داستان جذاب و هوشمندانه ای بود. گلستان در این کتاب داستانی رو به نگارش در آورده که یک معنی ظاهری و مشخص داره و یک معنی باطنی و سیاسی که آینده ایران اون زمان رو پیش بینی میکنه.فردی روستایی در حالی که مشغول شخم زدن زمین با گاوش هست گنجی رو پیدا میکنه. این گنج باعث تغییر وضعیت و زندگی مرد میشه و همین عامل باعث میشه سایر شخصیتهای داستان هم دچار مسائل و تغییراتی بشند. ادامه داستان سرنوشت این مرد و سایر شخصیتهای داستان رو نشون میده.
اما در پی ظاهر قضیه ما با یک باطن خیلی مهم سر و کار داریم. تمامی شخصیتها نمادی است از ایرانی که گلستان آن زمان داستان رو نوشته. این نکته رو بگم داستان سال 53 و دو سه سال پس از فیلمی به همین نام که ساخته شد نوشته شد(در واقع بر خلاف همیشه که فیلم رو از داستان میسازند، گلستان روش بر عکس رو انتخاب کرد!!). فیلمی که گلستان ساخته شد حدود دو هفته روی پرده سینماها بود و بعد به دستور حاکمیت وقت اکرانش ممنوع شد. در زمان چاپ کتاب هم ایرادهای زیادی به کتاب گرفتند. خوب تا حدی مشخص شد چه نمادگرایی هایی در ابتدای دهه پنجاه انجام داده که حساسیت زا بوده. اگر مایل به کشف نمادها و شخصیتهای کتاب هستید و میخواید از پیش بینی هوشمندانه گلستان لذت ببرید، خودتون رو به مطالعه این کتاب دعوت کنید.

پ. ن۱:نثر ابراهیم گلستان رو دوست دارم. حتما از گلستان خواهم خواند.
پ. ن۲:کتاب 170 صفحه است و طولانی نیست، اما گاهی برخی توضیحات و توصیفات به اطناب میکشید.
پ. ن۳: از نظر روانشناسی شخصیت ها، کار گلستان معرکه و عالی بود.

Merged review:

پ. ن۱:نثر ابراهیم گلستان رو دوست دارم. حتما از گلستان خواهم خواند.
پ. ن۳: از نظر روانشناسی شخصیت ها، کار گلستان معرکه و عالی بود.