یادداشت سید هادی میرمهدی
1403/9/17
2.5
2
اول این داستان و توضیحات را بخوانید بعد کمی فکر کنید و بعد به سراغ ۲۶۶۶ بروید و گرنه "۲۶۶۶" را به هیچ وجه نخوانید⛔️ از یک آشپز ماهر دستورالعمل پخت خورش قرمه سبزی را پرسیدم گفت برای چند نفر؟ کمی تامل کردم ، اما بهتر دیدم که جواب سر راست بدهم برای همین گفتم فقط برای یک نفر! آشپز با نگاهی شگفت انگیز چاره ای جز جواب ندید و گفت -خب، ببین یه پیمونه لوبیای چیتی یا لوبیا قرمز ۳۰۰ گرم سبزی خرد شده خورشتی دو تا لیمو عمونی، نه نه یکی بسه، تلخ میشه گوشت هم به مقداری که خودت دوست داری ولی اونم ۲۵۰ گرم گوشت خالص گوسفندی بریزی عالی میشه البته یه قلم هم بندازی خورشتش قوام خوبی میاد. به خاطر گرسنگی زیاد ، به او گفتم -اینا رو ولش کن خب چجوری بپزمش؟ آشپز با آرامش شروع به توضیح دادن نمود در کمال تعجب شروع کرد جزئیات دانه های لوبیا چیتی را تک تک توضیح داد از نحوه خرد کردن گوشت و تفت دادن و مخلوط نمودن با پیاز گفت و اینکه سبزی اگر تازه باشد بهتر است گفت و گفت و گفت من هم ولی گرسنه تر و گرسنه تر و گرسنه تر شدم اما آشپز حرفی از ترکیب اجزاء و مواد لازم خورش نزد ... حکایت این داستان ، همان حکایت کتاب ۲۶۶۶ بود ۵ فصل متنوع با بیان جزئیات زیاد اما خبری از اتصال بین فصول نبود نه با ربط بود و نه بی ربط تفکر نویسنده آیا پایان باز بود؟ یا رها نمودن داستان بود؟ یا اینکه مرگ او باعث شد زنجیره کتاب ایجاد نشود. یاد حرفی از مهران مدیری افتادم " مدل فیلم های جدید اینجوریه که ، وسط دیالوگ یک کاراکتر، فیلم تموم میشه" گاهی کلی نگری، گاهی جزئی نگری و گاهی متوسط نگاری از ویژگیهای ۲۶۶۶ بود. اگر داستان پایان باز دوست دارید اگر داستان های بدون اتصال دوست دارید اگر ذهنتان قدرت انتقال مفاهیم از جای جای کتاب و بردن در فضایی جدید و ساخت معنایی جدید را دارد اگر حوصله خواندن حدود ۳۰۰ صفحه درباره بیش از ۱۵۰ قتل دارید که اکثرا همتکراری هستند اگر بالغ بر ۱۵۰ کتاب ادبیات جهان شامل شاهکار، خوب، مفید و ... را مطالعه کرده اید شما رو دعوت میکنمکه این کتاب را هم در کنار کارهای روزمرگی و مطالعات دیگری که دارید در طول اقلا یکماه بخوانید. اما ترجیحا باید بگویم خوانش این کتاب اصلا و به هیچ وجه عمومی نیست و بسیار بسیار سخت خوان و سخت پسند است. امیدوارم توانسته باشم حق کتاب را در این ریویو ادا کرده باشم.
(0/1000)
نظرات
تاکنون نظری ثبت نشده است.