یادداشت محمدامین اکبری
10 ساعت پیش
3.5
به نام او 🔹️جورج اورول را هم دوست دارم و هم دوست ندارم. نبوغ و قدرت نویسندگیاش را خوش میدارم ولی مواضع تند سیاسیاش را نمیپسندم. اورول بعضی مواقع طوری مینویسد که انگار بابت هر کلمه پول بسیار خوبی از سرویسهای اطلاعاتی غربی گرفته. چنان یکطرفه به قاضی میرود و کمونیسم و شرق جهان سیاسی را میزند و از آنطرف امپریالیسم را میستاید که آدم شاخ درمیآورد. البته جالب است که همین نویسنده که بهقول خودش هروقت سرود امپراتوری بریتانیا به گوشش میخورد اشک در چشمانش حلقه میزند، بطنا طرفدار سوسیالیسم است و رویکرد مثبتی نسبت به اقشار فرودست دارد. بههمین خاطر است که میگویم انگار پول میگرفته و آن چیزها را مینوشته. درواقع اورول وقتی خودش است از اقشار فرودست مینویسد و میشود شاهکاری چون «آس و پاس در پاریس و لندن» و وقتی در مقام جاسوس ام آی سیکس مینویسد میشود: «۱۹۸۴». اثری که بارها تلاش کردهام آن را به پایان برسانم ولی نتوانستم. 🔸️باری «کتاب یا سیگار» که مجموعه هفت مقاله از اوست هم از ایندست مقالهها دارد و هم از آن دست. و بهقولی: «متاع کفر و دین بیمشتری نیست». سه جستار اول درباره کتاب و نقد ادبی است که خواندنی است. بخصوص جستار «خاطرات کتابفروشی». سه جستار بعدی سیاسی است و من نمیپسندم. و آخرین جستار، که اگر کتاب را تنها برای خواندن این یکی بخرید منطقی است، جستار «شادی ایام خردی؛ یاد باد» است. جستاری بلند و شش بخشی که اورول در آن با زبانی طنازانه خاطرات دوران کودکی و تحصیلش را نقل میکند و نکاتی را درباره جامعه انگلستان می گوید که جالب و خواندنی است و آدم را به یاد رمانهای دیکنز و نوانخانههایش میاندازد.
3 ساعت پیش
جمله اولتون رو انگار خودم نوشتهم. البته دلیلم با شما فرق داره. از نظر من اورول خیلی باهوشه ولی شیرین و دلچسب نمینویسه. یه سوال هم داشتم. کدوم ترجمه آس و پاس در لندن و پاریس رو پیشنهاد میکنید؟ مدتیه قصد خوندن دارم ولی نمیتونم تصمیم بگیرم.
محمدامین اکبری
1 ساعت پیش