یادداشت fateme.z.yassi

🙂... حرف‌
        🙂... حرف‌های خاله بیدارمان کرد. همان امید‌های همیشگی. خاله از یَاس و ناامیدی بدش می‌آمد. اعتقاد زیادی به دعا داشت و همیشه می‌گفت دعا صخره را سوراخ می‌کند. سوالی توی چشم بعضی از زنان فامیل و همسایه بود. آن هم اینکه با این همه دعا، چرا عماد و عزالدین را از دست دادید؟ خاله اُم عَلاء می‌دانست فامیل و همسایه این حرف‌ها را پشت سرش می‌زنند، اما همیشه سرش را بالا می‌گرفت و می‌گفت: "خوشحالم که پسرم مرگ با عزت داشت و فدای دین شد. وظیفه‌ی ما دعا کردن بود که انجام دادیم. ولی خدای متعال تقدیر بهتری براشون رقم زد. حالا هم شاکرم. مطمئن باشید اگر همه‌ی پسر‌هام شهید بشن، باز هم شاکرم و افتخار می‌کنم." حالا که احساس مادر بودن را چشیده بودم، هضم این حرف‌ها برایم سخت تر بود. می‌دانستم قلب مادر به قلب اولادش گره می‌خورد و جدایی مادر و فرزند خصوصاً برای همیشه، دل بزرگی می‌خواهد و ایمانی راسخ که خاله اُم عَلاء داشت. ...

🔸متنی که خواندید بخشی از کتاب "اُم عَلاء"، روایت زندگی اُمُّ الشُهداء فخرالسادات طباطبایی بود. مادری که نه تنها برای فرزندانش مادری کرد بلکه استاد دین، علم، اخلاق و ادب آن‌ها بود. مادری که در سخت ترین شرایط، به بهترین نحو فرزندانش را تربیت کرد و پرورش داد. بانویی که با تمام سختی‌ها، دردها و غم‌هایی که داشت، جز صبر و شُکر خدا در وجودش نمی‌گُنجید. او همواره برای عزیزانش تکیه‌گاه و پشتیبان، و با آن‌ها هم‌درد و هم‌دل بود.

📝در این کتاب نویسنده، خاطرات نزدیکان "اُم عَلاء" را جمع آوری کرده و به رشته تحریر درآورده بود. به منظور درک نسبت‌های فامیلی راویان کتاب با "اُم عَلاء" توسط مخاطب، جدولی در انتهای کتاب قرار داده شده بود. اما به نظر من نیاز است که این جدول کامل‌تر شود، و به عنوان مثال تاریخ تولد و وفات شهدا و نحوه شهادت آنها، تعداد فرزندان هر شخص و اسامی آنها و... در این جدول اضافه شود؛ چون تعدادی اسامی مشابه در شخصیت‌های کتاب وجود دارد و این کمی گیج کننده است.

📖در آخر اینکه کتاب خوبی بود و خواندن درباره زندگیِ این بانوی صبور بسیار لذت بخش بود. حتی دوست داشتم که خاطرات بیشتری در کتاب بیان می‌شد.

🌷قطعا بانوانی این چنین صبور همچون "اُم عَلاء"، در دنیا بسیار هستند. کاش می‌شد که از زندگی همه آن‌ها کتاب نوشت تا مطالعه کنیم و درس بگیریم.


#اُم_عَلاء#معرفی_کتاب 
#اُم_عَلاء
"روایت زندگی اُمُّ الشُهداء فخرالسادات طباطبایی"
نوشته #سمیه_خردمند
#انتشارات_شهید_کاظمی
      
9

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.