یادداشت راضیه بابایی

آن سوی جنگل خیزران (رمان برای نوجوانان)
        داستان کتاب درباره دختری یازده ساله است که همراه مادر و خواهر بزرگش از شهر نانام در منچوری فرار می کنند تا به ژاپن برگردند. این سفر ماجراهایی دارد که که متن جذاب کتاب را شکل میدهد.خانواده ی یوکو ژاپنی است و ماجرا در سال 1945 اتفاق می افتد . در سالهای جنگ دوم جهانی مبارزان کمونیست کره شمالی  در کنار شوروی به مبارزه با ژاپن و اتباع  آن می پرداختند.آثار  بسیاری درباره‌ی چهره زشت جنگ در اروپا و تبعات آن برای شهروندان اروپایی منتشر شده است و دردهای مردم در جبهه متفقین ذکر شده است. اما این کتاب به تاثیر جنگ در آسیا و شرق تمرکز کرده است و به مردم ژاپن( که جزو قوای متحدین بودند) و سختی‌هایی که آنها در جنگ کشیده‌اند، پرداخته است.

سوژه داستانی تازه و جذاب است. داستان با ریتم نسبتا بالایی از ابتدا مخاطب را با گرفتاری بزرگ این خانواده، یعنی فرار از دست دشمن، درگیر می کند و وقایع را به نحوی می‌چیند که نمی‌شود کتاب را رها کرد.
مسئولیت پذیری و اخلاق جاری در این خانواده برای نوجوان الگو است. امیدی که برای زنده ماندن و ساختن دوباره‌ی زندگی دارند، ستودنی است. مقاومت و تاب آوری شخصیت اصلی و خواهرش کو  از نقاط درخشان داستان است. با وجود اینکه این دو خواهر در اوج مشکلات گرفتاری هستند از هیچ بن بستی نمی هراسند و همیشه راهی برای گرفتاری های زندگی پیدا می‌کنند.
 در دنباله‌ی این داستان کتاب دیگری با نام من و خواهر و برادرم از همین نویسنده منتشر شده است که بهتر است به عنوان مکمل جلد اول به خواننده  معرفی گردد.
سن و سال یوکو در متن کتاب تناقض دارد. گاهی 11 و گاهی 12 ساله معرفی شده است. همچنین به علت اتفاقات متعدد و متنوع در این سفر که انصافا جذاب هستند، داستان بیشتر تعریف وقایع را تعریف می ند و کتاب برش زمانی طولانی را در تعداد صفحات حدود 170 روایت می کند که ناگزیر سرعت وقایع داستان را بالا می برد. 
البته داستان آنقدر از نظر موضوع و محتوا جذاب است  که اشکالات داستانی مخاطب را آزار نمیدهد.
 کتاب مناسب نوجوانان 12 سال به بالااست.
      
65

13

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.