یادداشت تارا

1402/2/25

شهریار
        تا به حال شده کسی به عنوان راهنمایی با ژست همه چیز دانی به شما بگه چرا فلان کار رو نکردی؟ یا بهمان کارو انجام بده تا یه فرد موفق محسوب بشی؟
حتما می پرسید ابن سوال چه ربطی به شهریار و ماکیاولی صفت بودن داره. الان میگم بهتون🤌
جونم براتون بگه که همه ما حداقل یک بار تو موقعیتی قرار گرفتیم که  ندونیم چطور باید کاری رو انجام بدیم یا بدتر ازون به انجام برسونیم. همه ما حداقل یک بار تجربه کردیم که میدونیم باید کاری انجام بدیم ولی نمی دونیم چطور؛ و اغلب از همه چیز دانهای اطرافمون شنیدیم که مدام تکرار میکنن باید فلان کار رو انجام بدی امااااااا روش انجام کار رو بهمون نمیگن🤦‍♀️
حالا ربطش به شهریارِ نیکولو ماکیاولی : در قدم اول من نیکولو رو یه معلم مسلط به بحث اموزش دیدم که بسیار جامع ، تجربیات خودشو مثل یک دایره المعارف در اختیار خواننده کتابش گذاشته و در واقع اگر میگه فلان کار رو بکن ، از همه جوانب همه احتمالات رو در نظر گرفته و برای تک تکش نمونه و الگو و شرح و بسط چرایی نتایج مثبت و منفی رو بیان کرده. این روش اموزشی برام قابل تامل بود.
این کتاب نه تنها یک اموزش جهت شهریار ماکیاولی صفت بودن هست بلکه روش تربیت شاگردی تحلیلگر رو هم نشون میده.که فقط ازین جهت برام تحسین برانگیز هست.
و اما بُعد ماکیاولی صفت بودن در سیاست و اداره کشور و در واقع سیاست خارجه:این کتاب  به زبان ساده طرز فکرو رفتار حاکمیت های کشورهای غیراسلامی  رو تشریح میکنه که به نظرم برای شناخت ایدئولوژی سیاسی غرب عالیه.
توصیه میکنم حتما ترجمه داریوش آشوری رو بخونید که خیلی خوب نثر کتاب رو به فارسی برگردونده و باعث شده کتاب به سبک نگارش نیکولو نزدیک باشه.

ماکیاولی رو  چگونه شناختید ؟من متن رو خوندم ولی باز درک نکردم ... ماکیاولی برای کسی که از دل ایتالیا پاره پاره شده و همواره در حال جنگ قومی نژادی مذهبی مناظر فرا رسیدن شهریاری هست  با او خصوصیات برای متحد کردن و خروج اشغالگران در واقع کسی که وارد کنند  بی اخلاقی به سیاست هست و امیدوار به حضور و مداح در درگاه مدیچی  ها

1402/10/1

من هم جنبه خوب شخصیت ماکیاولی رو دیدم هم جنبه غیراخلاقی بودن سیاست ورزی هاش رو . جنبه منفی که عیان هست و گفتن نداره اما جنبه خوب شخصیتش این هست که منتقد خوبیه وقتی عیبی میگیره از عملکرد حاکمی ، راهکار هم ارائه میده؛ ماکیاولی اموزگار خوبی هم هست چون مبحث مورد نظرش رو از همه جهات بررسی کرده و شرح داده تا نکته نگفته ایی باقی نگذاره. وقتی کتاب رو می خوندم با خودم فکر میکردم جای چنین اموزگاری در زندگیها خالی بوده ، کسی که کمکمون کنه مسائل رو تحلیل کنیم و از منظرهای متفاوت و از تمام جهات  به مسئله نگاه کنیم. کسی که ذهنی تحلیلگر تربیت کنه.

پس پیشنهاد میدم در مود کنفسیوس هم مطالعه کنید
@Book_worm