یادداشت مجتبی پارسا

فقر احمق می کند
        فقر احمق میکند کتابی از آخرین دسته کتاب های اقتصادی است که به جای بازی با ریاضیات و تصویر انسان ها به عنوان شی، پیوند دیرینه اقتصاد و روانشناسی را برقرار کرده و دنبال ترسیم انسان به عنوان موجودی بسیار تاثیر پذیر از عوامل روانی است. 
در این کتاب به سراغ تاثیر کمیابی بر انسان ها رفته که عامل بسیاری از پایین بودن بهره‌وری ها و مشکلات در زندگی فردی، کاری و اجتماعی ما انسان هاست.
خواندن این کتاب هم برای مخاطب عام و هم مخاطب تخصصی اقتصاد مهم است و برای هر دو راهگشاست. مخاطب عام می‌تواند از آنچه در این کتاب به دست می‌آورد زندگی شخصی خودش را بهبود یابد یا اگر مدیر و صاحب کسب و کاری است با این نگرش جدید به کارکنان خود نگاه کند و کارایی را بالا ببرد.
از سوی دیگر اقتصادی ها و علاقه مندان به این علم نیز می‌توانند از این مسئله برای فهم بسیاری از بحران ها مانند بحران فقر، بیکاری، بهره وری و ... استفاده کنند و این موارد را نیز در مدلسازی های خود تا جای ممکن وارد کنند.
      
5

30

(0/1000)

نظرات

آقا عالی بود متنی که نوشتی.
فقط یک سوالی داشتم:
این "پیوند دیرینهٔ اقتصاد و روان‌شناسی" دقیقا یعنی چه؟ یعنی در میان کلاسیک‌های اقتصاد این پیوند وجود داشته. 
1

1

مخلصیم
بله، اگر امروز یه سری به حرف های همین اقتصاددانان های رفتاری بزنید میگن که اقتصاد رفتاری اون اقتصاد اصلیه و در آینده هم اقتصادی به جز اقتصاد رفتاری نمی‌مونه چون اصل اقتصاد همینه.
اقتصاددان ها یه حرفی میزنن که ما هر چی میگیم برای اولین بار اسمیت اون رو گفته و این حرفشون روی اقتصاد رفتاری هم صادقه. یه کتابی داره اسمیت به اسم The Theory of Moral Sentiments که بر اساس این کتاب میگن اسمیت اقتصاددان رفتاریه. 
حالا اگر خواستید بیشتر هم بخونید یه سری مقاله هایی هم هست تو این حوزه مثلAdam Smith, Behavioral Economist

ریاضیات بیشتر بعد از جنگ جهانی و جنگ سرد وارد اقتصاد شد  

2