یادداشت زهرا دشتی

خویشتن داری (استفاده از نیروی اراده و انضباط شخصی در دستیابی به اهداف)
        کتاب خویشتن‌داری به واسطه‌ی معرفی بزرگواری خیلی غیر منتظره وارد صف مطالعه‌ام شد. یک نگاه به فهرستش باعث شد همون موقع حدود سی چهل صفحه‌شو بخونم و این طوری بدون اجازه اومد سر صف مطالعه‌ام. 
کتاب خویشتن‌داری در واقع در مورد انضباط و نیروی اراده است. پیتر هالینز در این کتاب اراده داشتن و منضبط بودن رو مهارتی اکتسابی می‌داند که قابل دستیابی است، حتی در سن‌های بالا، با این شرط که فرد قبول کند که به این امر تواناست و نیت تغییر را داشته باشد. ایم کتاب کم حجم ۱۴۳ صفحه‌ای بدون حواشی و پُرحرفی، در یازده فصل به شیوه‌ی عملی بر اساس یافته‌های علمی، راه و روش منصبط شدن و با اراده بودن را آموزش می‌دهد. 
هالینز نخست مبانی زیست شناختی خویشتن‌داری را شرح می‌دهد سپس چند تکنیک برای تقویت انضباط را معرفی و شرح می‌دهد و سپس راه‌هایی برای مقابله با عواملی که ما را متزلزل می کنند ارائه می‌کند.
گذشته از مختصر و مفید بودن کتاب، جمع بندی‌ها و خلاصه‌های بسیار مفید در انتهای هر فصل از ویژگی‌های بسیار خوب و راه‌گشای کتاب است. حتی در انتهای کتاب، بعت از بخش یازدهم، بخشی وجود دارد که این خلاصه‌ها را جهت ارجاع‌های سریع در آینده، به تفکیک فصل ذکر کرده است.
ویژگی بارز دیگر کتاب، آموزشی و تکنیکی بودن آن است که آن را به یک راهنمای عملی تبدیل کرده است.
تنها نکته‌ای که در خوانش کتاب، کمی آزاردهنده بود، کم بودن علائم نگارشی که خوانش را راحت‌تر می‌کرد بود. با توجه به محتوای کتاب، به نظر من در این مورد کم لطفی شده بود.
این کتاب عالی با ترجمه خوب سمیه قوامی‌نژاد، توسط نشر کار درست آریاناقلم در تابستان ۱۴۰۳ برای اولین بار چاپ شده است.
      
20

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.