یادداشت مسعود آذرباد
1401/8/2
4.0
بین سه غول دنیای علمیتخیلی-آسیموف، هاینلاین و کلارک- این جناب کلارک برای من رنگ و بوی دیگری دارد. درست که همیشه کار، کار انگلیسیهاست ولی در این فقره، عشقم به نویسنده محبوبم ، وادارم میکند ازش دفاع کنم! این کتاب چشم زمان هم از کتابهای نسبتا خوب جناب آرتورک سیکلارک است که با همکاری استیون بکستر نوشته است. داستان چشم زمان، داستان یک زمانلرزه است. یک زمانلرزه مهیب، آدمهای مختلف را با هم جمع کرده است. غیر از آن قهرمان ساکن سال دوهزار و سی و چند، اسکندر مقدونی و چنگیزخان مغول را به علاوه چندین نفر دیگر هم داریم! چه شود واقعا! این وسط آن گویهای نقرهای هم که در طرح جلد میبینیدشان برای خودشان یک داستان مجزا دارند. آرتور سیکلارک، متخصص درگیر کردن مسائل فنی با مسائل اعتقادی و فلسفی است. اینجا هم آزادی و اختیار انسان را با این زمان لرزه مخلوط کرده است و سؤالات زیادی را پیش پای مخاطبش میگذارد. امکان ندارد کتاب را تمام کنید و با خودتان فکر نکنید اگر من جای آنها بودم چه تصمیمی میگرفتم. چشم زمان کتاب کمحاشیهای است و حتی میتوان آن را دست نوجوان داد و خواند. اگر علمیتخیلی بزرگسال میخواهید بخوانید این اثر را از دست ندهید. راستی! جلد دومی هم دارد که باید سر فرصت دربارهش حرف بزنم.