بریدهای از کتاب مامور ما در تهران اثر رابرت رایت
1402/10/27
مأموریت اطلاعاتی کاناداییها در تهران سه بخش داشت؛ بخش اول، رصد فعالیتهای موجود در محوطه سفارت آمریکا و یادداشتبرداری دقیق از این فعالیتها، به ویژه آن دسته از فعالیتهایی بود که به آمادگی نظامی ایرانیها مربوط میشد. جیم ادوارد میگوید: «یکی از اولین چیزهایی که از ما خواستند این بود که شناسایی روزانهای از محوطه سفارت به عمل آوریم تا تعداد نگهبانان داخل و خارج سفارت، نحوه تسلیح آنان، مهمات و سلاحهای اضافی همراه آنان، سنگربندیها و موقعیتهای مشخص شده برای استقرار سلاح در اطراف سفارت، ساعات تغییر شیفتها و روال کاری روزانه پاسداران در داخل و خارج از سفارت و در نهایت هر چیزی که روزانه در جریان بود مشخص شود.» ادوارد علاوه بر ورود و خروج افراد و سلاحها در سفارت ورود و خروج کالاها را نیز رصد میکرد. مهمتر از همه رصد ورود مواد غذایی به سفارت و خروج زباله از آن بود. تیلور و ادوارد میتوانستند با اندازهگیری روزانه میزان کالری مواد غذایی وارد شده به سفارت، از وضعیت عمومی سلامتی آنان مطلع شده و دریابند که گروگانها تا چه میزان میتوانند دشواریهای عملیات نجات را تحمل کنند.