بریدۀ کتاب
1403/6/16
4.6
این حق در کجاست که ما میگوییم حقش نبود، زیاد بارش کردند. میگوییم این حرف حق است، این باطل است و... راستی اگر همه چیز با حق محاسبه میشود، حق خودش چگونه به دست میآید؟ ۱. آیا حق بر اساس هوس ما شکل میگیرد هرچه من خواستم همان حق است؟ ۲. آیا حق بر اساس فکر من و عقیده من مشخص میشود که عقیده هر کس محترم است؟ ۳. آیا حق در رابطه با دورههای تاریخی و شرایط اجتماعی نمودار میشود؟ ۴. آیا حق در رابطه با نظام حاکم بر جهان و هماهنگی با آن نظام مطرح میشود؟ این احتمالها کدامش معیار مشخص کننده حق است. اگر حق را با آدمها و با حرفها و عملها میتوان مشخص کرد، آیا میتوان گفت هرکس برای خودش حق دارد و مفهوم حق نسبی است یا آنکه باید یک معیار ثابت و عمومی و همه گیر رو بیاوریم.
1403/6/16