کتاب ارواح شهرزاد: سازه ها، شگردها و فرم های داستان نو

کتاب ارواح شهرزاد: سازه ها، شگردها و فرم های داستان نو

کتاب ارواح شهرزاد: سازه ها، شگردها و فرم های داستان نو

3.7
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

13

هر شبانگاهی که امیری امر می کند: قصه بگو!وشهرزاد لبنان کلمه می گشاید به گفتن ، امیری می میرید ؛ وهر سحرگاه که شهرزاد لب فرو می بندد، کلمه می میرد وداستان نویسی زاده می شود... در((کتاب ارواح شهرزاد)) پندار، گفتار وکردار داستان ، به دو شیوه اگادمیک وآموزش تجربی- کارگاهی به هم آمیخته شده ، براین باور که تلاش برای انتقال هنرداستان نویسی ، به انگارآموزش خطی یک نگره علمی، ره به بیهودگی دارد. ازاین رو،سیال اطلاعات ودانش شگردها، طنین تجربه ها ونوبرکردن جستارهای داستانی ، بایقین به شک باشکوه وآینده، چنان عرضه شده اند که : درآداب شهرزادگی ، هرداستان نویسی، شهرزادخوداست وخود امیرخود است... که به هزار ویک داستانش، می میرد وباز زاده می شود...

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به کتاب ارواح شهرزاد: سازه ها، شگردها و فرم های داستان نو

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 90

تفکر اگر همان زبان نباشد، زاده زبان است. اگر زبان ملتی درجا بزند،‌ تفکر آن ملت هم درجا خواهد زد. چشمه روشن زبان،‌ اگر بدون جریان بماند، مرداب می‌شود. پاسداری از حرمت و حریم زبان فارسی در برابر لغزش‌ها، رواج غلط‌ها و هجوم واژه‌های بیگانه،‌ آن‌گاه درست خواهد بود که این محافظت خود راه سیلان زبان و تکامل زبان را نبندد. زیباست که که ما هنوز می‌توانیم به‌راحتی زبان فردوسی و حافظ را بخوانیم و هنوز هم کم‌وبیش مانند آنان سخن می‌گوییم؛‌ اما این تشابه،‌ از سوی دیگر وحشتناک هم هست. وحشت اینکه زبان و لاجرم تفکر ما،‌ از آن قرن‌های اولیه رواج قند پارسی،‌ تکاملی نیافته. عامل اصلی تحرک زبان،‌ گویش مردمان آن زبان است. اگر ادبیات ملتی،‌ کتیبه‌ای و ساکن و متحجر نشده باشد،‌ به‌دنبال مردمان آن زبان،‌ تحول‌های ایجادشده در دهان آنان را رسمیت و زیبایی می‌بخشد یا خود تحول ایجاد می‌کند. در غیر این صورت،‌ نتیجه‌اش هم این است که میان کلام نوشتاری ما و کلام گفتاری‌مان این همه فاصله پدید آمده؛‌ اما در زبان انگلیسی،‌ چنین فاصله‌ای تا این حد وجود ندارد.

لیست‌های مرتبط به کتاب ارواح شهرزاد: سازه ها، شگردها و فرم های داستان نو

یادداشت‌های مرتبط به کتاب ارواح شهرزاد: سازه ها، شگردها و فرم های داستان نو

            سالها پیش زمانی که تازه داشتم داستان سیاه مشق می کردم، تعریف این کتاب رو زیاد شنیده بودم. قصد داشتم که کتاب رو حتما تهیه کنم. اما نمیدونم چرا فراموش کردم.
تا چند روز پیش که با یکی از دوستانم همراه شدم برای خرید کتاب.
این کتاب هم توی لیست کتابهای دوستم بود.
از اونجایی که اعتقاد دارم بعضی کتابها رو باید داشت و امانت گرفتنش به درد نمی خوره من هم این کتاب رو خریدم.
که ای کاش نخریده بودم و از دوستم امانت می گرفتم.
الان بیش از نیمی از کتاب رو خوندم و احتمالا تا آخر شب تموم میشه.
اما متاسفانه چیزی به معلوماتم اضافه نشد.
به علاوه اینکه متن کتاب  بسیار سنگین و سخت خوانه که اصلا مناسب کتابهای آموزشی نیست. 
نکات این کتاب رو با زبان ساده تر میشه تو کتابهای دیگه پیدا کرد.
بنابراین نه به درد اونهایی می خوره که کتاباهای زیادی خوندن، نه به درد اونهایی که تازه داستان نویسی رو شروع کردن. به دلیل همون سنگینی زبان.
مدرسین داستان نویسی شاید بیشتر بتونن از این کتاب استفاده کنن.